«Σκλάβα της αγάπης» (Raba lyubvi) του Νικήτα Μιχάλκοφ: Η ηθοποιός Όλγα Βεζένσκαγια γυρίζει τη νέα της ταινία στην Κριμαία και περιμένει την άφιξη από τη Μόσχα του αγαπημένου της Μαξάκοφ που είναι και συμπρωταγωνιστής της. Στο μεταξύ έχει ξεσπάσει η Οκτωβριανή Επανάσταση και οι μάχες μεταξύ Μπολσεβίκων και Λευκών μαίνονται σε όλη τη χώρα. Ενώ ο παραγωγός της ταινίας έρχεται με το τρένο, ο Μαξάκοφ δεν έρχεται μαζί του καθώς έχει προσχωρήσει στους Μπολσεβίκους. Η Όλγα νιώθοντας μόνη πέφτει στην αγκαλιά του οπερατέρ, Βίκτορ. Όμως κι αυτός είναι Μπολσεβίκος και η Όλγα τον βοηθά να διασώσει και να φυγαδεύσει πολύτιμο κινηματογραφικό υλικό. Αυτήν είναι η δεύτερη ταινία του Μιχάλκοφ και γυρίστηκε το 1976. Πρόκειται για ένα πολιτικό μελόδραμα, στο οποίο ο πολύ σημαντικός ρώσος σκηνοθέτης εξετάζει τις ζωές των ανθρώπων και τα συναισθήματά τους και πως όλα αυτά επηρεάζονται από τις μεγάλες ιστορικές συγκρούσεις και αλλαγές. Το σενάριο είναι του Νικήτα Μιχάλκοφ σε συνεργασία με τον αδελφό του, επίσης σκηνοθέτη, Αντρέι Μιχάλκοφ-Κοντσαλόφσκι.

«Το χάρισμα» (Solace) του Αλφόνσο Ποϊάρτ: Μια σειρά από μυστηριώδεις δολοφονίες αναγκάζουν τον πράκτορα του Εφ Μπι Άι, Τζο Μέριγουεδερ, να συνεργαστεί με τον γιατρό και φίλο του, Τζον Κλάνσι. Ο Κλάνσι από τότε που έχασε την κόρη του και χώρισε με τη γυναίκα του δεν έχει καμιά διάθεση για συνεργασία. Όταν όμως αρχίζει να βλέπει κάποια οράματα για την Κάθι Κάουλες, συνεργάτιδα του Τζο, αλλάζει γνώμη.

«Τα μυαλά που κουβαλάς» (Inside out) του Πιτ Ντοκτέρ: Η Ρίλει αναγκάζεται να φύγει από την ήσυχη κωμόπολη που μεγαλώνει και μετακομίζει στο Σαν Φρανσίσκο. Κινούμενα σχέδια.

«Τρελό θηριοτροφείο: Η νέα γενιά» (Vacatio) των Τζόναθαν Γκολντστάιν και Τζον Φράνσις Ντέιλι: Γνωρίσαμε την οικογένεια Γκριζγουολντ πριν από τριάντα χρόνια όταν πραγματοποίησαν ένα καταστροφικό ταξίδι διασχίζοντας την Αμερική. Τώρα η επόμενη γενιά ξεκινά για ένα νέο ταξίδι ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα.

«We are friends» του Μαξ Τζόζεφ: Ο 23χρονος Κόουλ φιλοδοξεί να μπει στον κόσμο της μουσικής και ενώ όλη τη μέρα την περνά με την παλιοπαρέα του, τις νύχτες πειραματίζεται. Η ζωή του αλλάζει όταν γνωρίζει τον Τζέιμς, έναν έμπειρο και χαρισματικό Ντι Τζέι.

Σινεφίλ
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet