«Ο προδότης» (Il traditore) του Μάρκο Μπελόκιο: Η αληθινή ιστορία του Τομάσο Μπουσκέτα, που αποκλήθηκε «αρχηγός των δύο κόσμων» και υπήρξε ο πρώτος μαφιόζος πληροφοριοδότης στη Σικελία, τη δεκαετία του 1980, την οποία μεταφέρει στην οθόνη ο πολύ σημαντικός ιταλός σκηνοθέτης Μάρκο Μπελόκιο, με το δικό του εύστοχο και ιδιαίτερα διεισδυτικό τρόπο. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο πόλεμος για το ποιος θα ελέγξει το εμπόριο ηρωίνης ανάμεσα στις συμμορίες της σικελικής Μαφίας είναι αμείλικτος. Ένα από τα παλαιότερα μέλη της Κόζα Νόστρα, ο Τομάσο Μπουσκέτα, θέλοντας να σώσει τη ζωή του βρίσκει καταφύγιο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στη μακρινή Βραζιλία. Όταν όμως οι αντίπαλοί του δολοφονούν τους γιους του και τον αδελφό του αντιλαμβάνεται πως ο κλοιός σφίγγει και γύρω από αυτόν. Αφού συλλαμβάνεται από τη βραζιλιάνικη αστυνομία και εκδίδεται στην Ιταλία, ο Μπουσκέτα αποφασίζει να μιλήσει. Αυτήν ήταν η αρχή ώστε πολλοί αρχηγοί της Μαφίας να συλληφθούν. Οδήγησε στην πιο σημαντική δίκη, γνωστή ως «Δίκη Μάξι» η οποία κράτησε 6 χρόνια και οδήγησε σε 475 καταδίκες!
«Το γεράκι του φιστικοβούτυρου» (The peanut butter falcon) των Τάιλερ Νίλσον και Μίκαελ Σβαρτς: Ο νεαρός Ζακ, ο οποίος πάσχει από σύνδρομο Ντάουν, το σκάει από το νοσοκομείο. Προορισμός του είναι μια επαγγελματική σχολή πάλης στην οποία θέλει να γραφτεί. Στο δρόμο θα συναντηθεί με έναν μικροκακοποιό, τον Τάιλερ, ο οποίος θα γίνει προπονητής και φίλος του Ζακ. Θα περάσουν πολλά μαζί και θα πείσουν ακόμη και την Ελεανόρ, τη νοσοκόμα που είναι υπεύθυνη για τον Ζακ, να τους ακολουθήσει στο ταξίδι.
«Μουλάν» (Mulan) της Νίκι Κάρο: Η Χούα Μούλα, κόρη του μεγαλύτερου πολεμιστή της Κίνας, μεταμφιέζεται σε άντρα για να πάει στον πόλεμο. Αντικαθιστά τον άρρωστο πατέρα της, όταν ο αυτοκράτορας της χώρας διατάζει πως ένας άντρας από κάθε οικογένεια θα πρέπει να υπηρετήσει για να υπερασπίσει τη χώρα από τους εισβολείς. Θα περάσει δοκιμασίες και θα γίνει ατρόμητη πολεμίστρια, καμάρι του πατέρα της.
«Το κάλεσμα 3: Ο διάβολος με έβαλε να το κάνω» (The Conjuring: Devil make me do it) του Μάικλ Τσάβες: Μια ανατριχιαστική ιστορία τρόμου που συγκλόνισε τους έμπειρους μεταφυσικούς ερευνητές Εντ και Λορέιν Γουόρεν. Για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ ένας ύποπτος δολοφονίας υποστηρίζει πως είναι αθώος και όσα έκανε, έγιναν επειδή τον είχαν κυριεύσει δαίμονες.

Στράτος Κερσανίδης strakersan@gmail.com
kersanidis.wordpress.com
Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet