«Οι ζωές που δεν έζησα» (The road no taken) της Σάλι Πότερ: Η Σάλι Πότερ, μία από τις πλέον τολμηρές σκηνοθέτιδες, αφηγείται μια ιστορία χωρίς όρια, κανενός είδους όρια. Θαρρείς και εφαρμόζει τη Θεωρία της Σχετικότητας στον κινηματογράφο! Ο Λίο είναι συγγραφέας και πατέρας που πενθεί. Βρίσκεται στη Νέα Υόρκη όπου η κόρη του, Μόλι, τον βοηθά, καθώς πάσχει από μια νευρολογική αρρώστια, αλλά την ίδια ώρα βρίσκεται και στο Μεξικό, παντρεμένος με την Ντολόρες, αλλά και στην Ελλάδα, σε ένα νησί όπου γράφει το τελευταίο του, φιλόδοξο βιβλίο!
Η ταινία περιγράφει ένα 24ωρο από τη ζωή του Λίο, μέσα στο οποίο η σκηνοθέτιδα προσπαθεί να εντοπίσει το παζλ που λείπει.
«Ακαταμάχητος» (Irresistible) του Τζον Στίουαρτ: Ο πρώην πολιτικός σχολιαστής αποφάσισε πλέον να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο. Ένας άνδρας ο οποίος έχει αναλάβει να οργανώσει την επικοινωνία για το Δημοκρατικό Κόμμα αντιλαμβάνεται πως οι θέσεις του κόμματος έχουν απήχηση κυρίως στην αστική διανόηση. Αυτό που χρειάζονται είναι να διεισδύσουν στα λαϊκά στρώματα. Έτσι θα ανακαλύψει έναν πρώην πεζοναύτη, εντελώς απολιτίκ, τον οποίο αποφασίζει να κατεβάσει ως υποψήφιο στις εκλογές.
Κωμωδία για το παράλογο των αμερικανικών εκλογών.
«Οι άγνωστοι Αθηναίοι» της Αγγελικής Αντωνίου: Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί επί 6 χρόνια την καθημερινότητα και τον αγώνα επιβίωσης των αδέσποτων σκύλων στο κέντρο της Αθήνας και τους ανθρώπους που έχουν αφιερωθεί αθόρυβα στη φροντίδα τους. Ένα συγκινητικό οδοιπορικό και ταυτόχρονα αυθεντικό πορτρέτο της καρδιάς της Αθήνας που μεταμορφώνεται συνεχώς.
«Greenland, Το τελευταίο καταφύγιο» (Greenland) του Ρικ Ρομαν Βο: Ένας κομήτης απειλεί τη Γη με αφανισμό. Ο Tζον θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προστατέψει την γυναίκα και το μικρό του γιο και να βρεθούν όλοι μαζί σε ένα ασφαλές καταφύγιο. Καθώς η ώρα μηδέν για τη σύγκρουση πλησιάζει η οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με πολλά εμπόδια που την κρατούν μακριά από τη σωτηρία.
«Scooby Doo» του Τόνι Τσερβόνε: Ένα αδέσποτο κουτάβι, ο Σκούμπι Ντου, συνάντησε ένα μοναχικό αγόρι, τον Σάγκι. Οι δύο φίλοι, μαζί με το Φρεντ, τη Βίλμα και τη Δάφνη, οι οποίοι φιλοδοξούν να γίνουν ντετέκτιβ, θα δημιουργήσουν την περίφημη εταιρεία Mystery Inc. Αυτή τη φορά όμως βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα άλυτο μυστήριο. Κάποιοι έχουν στήσει μια πλεκτάνη και ετοιμάζονται να ξαμολήσουν στον κόσμο, τον Κέρβερο, έναν διαβόητο σκύλο-φάντασμα που απειλεί την ανθρωπότητα.
«Η Ιουλιέτα των πνευμάτων» (Giuletta degli spiriti) του Φεντερίκο Φελίνι: Η Ιουλιέτα, μια κυρία της ανώτερης αστικής τάξης, περνά το καλοκαίρι στην όμορφη βίλα της. Για την επέτειο του γάμου της με τον Τζιόρτζιο, έναν άνθρωπο των δημοσίων σχέσεων, αποφασίζει να οργανώσει μια γιορτή. Μεγαλωμένη με θρησκευτικές και παράλληλα συντηρητικές αρχές, το εν λόγω πάρτι θα φέρει στην επιφάνεια την κρίση ταυτότητας που βασανίζει την ηρωίδα. Μια κρίση που εξελίσσεται σε δράμα όταν αρχίζει να υποπτεύεται ότι ο σύζυγος της την απατάει, ενώ έχει μια μητέρα που το μόνο που την νοιάζει είναι η εξωτερική της εμφάνιση και οι αδερφές της συμπεριφέρονται κάθε άλλο παρά συνετά. Έτσι, μην έχοντας ποιον να εμπιστευτεί, η Ιουλιέτα θα στρέψει τις ελπίδες της, στην γειτόνισσά της, την Σούζι, η οποία έχει διαμορφώσει το σπίτι της σ’ έναν ερωτικό παράδεισο. Όμως οι αντιφάσεις της ανάμεσα στον καθολικό καθωσπρεπισμό της παιδικής της ηλικίας και στην τάση για μια ζωή χωρίς φραγμούς, θα την οδηγήσουν στο κατώφλι της τρέλας. Η πρώτη έγχρωμη ταινία του Φεντερίκο Φελίνι, που γυρίστηκε το 1965, σε επανέκδοση με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

Στράτος Κερσανίδης strakersan@gmail.com
kersanidis.wordpress.com
Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet