Μοντέρνος και άκρως επικοινωνιακός ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, και με υψηλό ποσοστό εκλεγμένος στις τελευταίες εκλογές, ωστόσο δεν δίστασε καθόλου να συστήσει στους δημότες του έναν παλαιό υμνητή της χούντας, ως σκηνοθέτη, κατάλληλο να φτιάξει ένα διαφημιστικό ντοκιμαντέρ για να διαφημιστεί η πόλη τους! Πρόκειται για τον παραγωγό Νίκο Μαστοράκη, ο οποίος επιλέχθηκε αυθαίρετα από τον δήμαρχο και αμείφθηκε με τρία ποσά των 24.800 ευρώ τόσα, δηλαδή όσα χρειάζονταν για να καταστρατηγηθεί ο νόμος και να μην απαιτείται απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Χθες βράδυ αναμενόταν να γίνει η “πρεμιέρα” στο δημοτικό σινεμά της πόλης.
Πρόκειται, λοιπόν, για ένα διπλό σκάνδαλο. Το αποκαλύπτει σε ολοσέλιδο ρεπορτάζ της η “Εφ. Συν.” της Παρασκευής. Το θέμα αυτό είχε φέρει με καταγγελία της στη δημοσιότητα η δημοτική κίνηση “Άνω – Κάτω στο Καλαμάκι”. “Η δημοτική αρχή προέβη σε μια πράξη που προκαλεί ευθέως της μνήμη και τους δημοκρατικούς αγώνες και παραδόσεις του λαού μας” σημείωνε σε δημόσια ανακοίνωση – καταγγελία της.
Ο Ν. Μαστοράκης, θυμίζουμε, είναι ο “ανακριτής” των κρατουμένων εργαζόμενων και φοιτητών επί χούντας, όταν κρατούνταν μέσα στο στρατόπεδο ΚΕΒΟΠ μια βδομάδα μετά το Πολυτεχνείο στις 24/11/1947. Υπήρξε, ωστόσο, υποστηρικτής της χούντας ευθύς εξ αρχής με το περιοδικό που εξέδιδε “Μοντέρνοι Ρυθμοί”. “Οι μέρες που πέρασαν, χάρισαν σ’ αυτό τον ταλαίπωρο τόπο την ησυχία και σταθερότητα που χρειαζόταν” έγραφε και συμπλήρωσε. “Όσοι είναι νέοι, αυτό τον καιρό θα έχουν μεθαύριο να μιλάνε στα παιδιά τους για την 21η Απριλίου”. Αυτές, λοιπόν, τις φασιστικές απόψεις η δημοτική αρχή αφήνει, ολιγωρώντας, να διαχέονται στους νέους του δήμου της;
Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτική )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet