Ένα βήμα πριν από το δεύτερο λοκντάουν, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να εγκαταλείπει τη λογική της ατομικής ευθύνης, πίσω από την οποία κάλυπτε τόσους μήνες την πολιτική ευθύνη για τις επιλογές της, που εκμηδενίζουν τα θετικά αποτελέσματα της πρώτης περιόδου της μάχης κατά της πανδημίας. Ενθαρρυμένη από τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία οφείλονται στη συνειδητή ανάληψη της ευθύνης που ανήκει στον καθένα πολίτη, η κυβέρνηση επί πέντε τουλάχιστον μήνες αρνήθηκε να δει τις δικές της ευθύνες να αλλάξει την πολιτική που την οδηγούσε στον εφησυχασμό και να συζητήσει τις προτάσεις που της έκαναν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντί να τις διαστρεβλώνει και να τις λοιδορεί.
Καθηλωμένη στη νεοφιλελεύθερη εμμονή της για λιγότερο δημόσιο, δεν αξιοποίησε το χρόνο που είχε ούτε για τη μόνιμη και επαρκή ενίσχυση του ΕΣΥ, ούτε για την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς με αύξηση του διδακτικού προσωπικού και εξασφάλιση νέων αιθουσών, ούτε για την ελάφρυνση των συγκοινωνιακών μέσων στις μεγάλες πόλεις από το επικίνδυνα ασφυκτικό φορτίο τους, αλλά ούτε και για την επάρκεια των ελεγκτικών μηχανισμών που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν ότι εφαρμόζονται στις επιχειρήσεις τα αναγκαία μέτρα προστασίας των εργαζομένων και του κοινού.
Μπροστά στο νέο κύμα αύξησης των κρουσμάτων, των ασθενών, των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ και των θανάτων, βρίσκεται στην ανάγκη να εξαγγέλλει κάθε δύο ή τρεις μέρες νέα περιοριστικά μέτρα ατομικού κυρίως χαρακτήρα, τα οποία αποδεικνύονται ανεπαρκή ή ακατάλληλα, γι’ αυτό και συνοδεύονται από την απειλή για νέο λοκντάουν. Το ότι θα αφορά «μόνο» την Αττική, σημαίνει απλά ότι θα αφορά το μισό πληθυσμό, τη μισή Ελλάδα. Ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής είναι πια ολοφάνερο. Το ζήτημα είναι ότι ο χρόνος για να αποδώσει, όλο και στενεύει. Δικαιολογημένα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε δήλωσή του τονίζει ότι «κάθε μέρα που περνάει, το επιτελικό κράτος του Κ. Μητσοτάκη παίζει στα ζάρια τη δημόσια υγεία και απειλεί να τινάξει τη χώρα στον αέρα».

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet