Λίγες μέρες πριν βγει η απόφαση του δικαστηρίου για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, μια απαράδεκτη αντίδραση μερίδας κατοίκων στα Καμένα Βούρλα μάς θυμίζει ότι η ξενοφοβία και ο ρατσισμός παραμένουν απτός κίνδυνος και ότι συμπεριφορές εμπνευσμένες από το «ρεπερτόριο» της Χρυσής Αυγής δεν θέλουν πολύ για βγουν ξανά στην επιφάνεια.
Μόλις έγινε γνωστό ότι σε ξενοδοχείο της πόλης φιλοξενούνται 39 προσφυγόπουλα από τη Μόρια για λίγες μέρες, ώσπου να μεταφερθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το ξενοδοχείο αποκλείστηκε και τα φορτηγά που μετέφεραν φαγητό και εξοπλισμό για τη διαμονή των παιδιών εμποδίστηκαν να φτάσουν στον προορισμό τους, ενώ ανακοινώθηκε ότι προγραμματίζεται κλείσιμο του εθνικού δρόμου, ως μέσο πίεσης για τη ματαίωση του σχεδίου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, αρμόδιου για το σύνολο των παιδιών που μεταφέρονται από τη Μόρια.
Θορυβημένος ο αρμόδιος υπουργός κ. Μηταράκης κατήγγειλε και ο ίδιος το γεγονός, παραβλέποντας ότι τέτοιες συμπεριφορές έχουν ευνοηθεί από την κυβερνητική πολιτική, που εμφανίζει τους πρόσφυγες σαν μέγιστο εχθρό της χώρας, όταν καταφεύγουν σ’ αυτήν για να σωθούν, και σαν εσωτερικό κίνδυνο όταν εγκατασταθούν στην Ελλάδα, ενώ έχει συκοφαντήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνη για το προσφυγικό κύμα και έχει διακηρύξει ως νέα πολιτική την πολιτική της αποτροπής και των κέντρων υποδοχής-φυλακών. Με μια τέτοια καλλιέργεια δεν είναι παράδοξο ότι ακόμα και μερικές δεκάδες παιδιά, που φιλοξενούνται για μερικές μέρες, μπορούν να γίνουν αφορμή για την αναζωπύρωση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, που, όπως φαίνεται, υπήρχαν και υπάρχουν στο υπέδαφος της κοινωνίας.
Ας ελπίσουμε ότι η τιμωρία των εγκλημάτων της ΧΑ θα είναι αυστηρή και στον αντίποδα της εισαγγελικής πρότασης, ώστε να προσθέσει το νομικό και ηθικό βάρος της στον αγώνα της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης κατά της ξενοφοβικής μισανθρωπίας.

Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτική )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet