Δικαιοσύνη, τώρα

twitter.com/hashtag/CDMX

 

Στην πρώτη διαδήλωση που έγινε μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν το Μάρτιο λόγω της πανδημίας χιλιάδες, άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή στην πόλη του Μεξικού, ζητώντας να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι ένοχοι για τις δολοφονίες των 43 φοιτητών τον Σεπτέμβριο του 2014 στην Αγιοτσινάπα. Να σημειωθεί ότι στις 26 Σεπτεμβρίου οι μεξικανικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης εναντίον μιας ομάδας στρατιωτικών και αστυνομικών που πιστεύεται ότι συμμετείχαν στην απαγωγή και την σφαγή των φοιτητών.

 

Ενάντια στην ενότητά σας

brandstifter.blogspo­rt.eu

 

Τριάντα χρόνια μετά την προσχώρηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (3/10/1990), εκατοντάδες ακτιβιστές της ριζοσπαστικής αριστεράς και της αυτονομίας διαδήλωσαν χτες στο Βερολίνο ενάντια στην λεγόμενη «Ημέρα της Γερμανικής Ενότητας». Στόχος της κινητοποίησης ήταν να αναδειχτεί η σκληρή πραγματικότητα που ζουν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, κόντρα στους επίσημους εορτασμούς και στις φαντασιώσεις που προωθούν οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ.

 

Οι αυτόχθονες δεν γιορτάζουν

www.mapuexpress.org

 

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την μεγάλη διαδήλωση που θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου στο Σαντιάγκο, όπου χιλιάδες Μαπούτσε υπερασπιζόμενοι τους αγώνες των προγόνων τους θα ζητήσουν να σταματήσει η κατοχή της γης τους από το χιλιανό κράτος, σε συνεργασία με ντόπιους γαιοκτήμονες και διάφορες πολυεθνικές. Η κινητοποίηση γίνεται κάθε χρόνο με αφορμή την επέτειο της άφιξης του Κολόμβου στην Αμερική το 1492, που στην Χιλή είναι επίσημη αργία, αλλά για τους αυτόχθονες θεωρείται η αρχή της ισπανικής αποικιοκρατίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2025 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet