«Καλούμε όλο το κόσμο να προβεί σε εθελοντικές εργασίες όπου και όπως μπορεί και ιδιαίτερα τους οπαδούς της Αναγέννησης καθώς ήδη έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια εδώ και 4 ημέρες από νωρίς το πρωί μέχρι το απόγευμα πηγαίνοντας γύρω στην πόλη βοηθώντας χωρίς εξαιρέσεις όπου μπορούμε σε γνωστούς, αγνώστους, μαγαζιά, σπίτια, υπόγεια και όπου αλλού χρειάζεται. Πάμε όλοι μαζί δυνατά να ανεβεί η ψυχολογία του κόσμου και να καταφέρουμε να κάνουμε ξανά την αγαπημένη μας Καρδίτσα να σταθεί στα πόδια της”. Με τα παραπάνω λόγια, οι οργανωμένοι οπαδοί της Αναγέννησης Καρδίτσας από την πρώτη κιόλας μέρα της καταστροφής που έπληξε το νομό άφησαν…τα πληκτρολόγια και τα λόγια και έπιασαν δουλειά. Χωρίς «τυμπανοκρουσίες» εδώ και μέρες οργώνουν το νομό και βοηθούν όποιον έχει ανάγκη. Διοργανώνουν συσσίτια, καθαρίζουν σπίτια, μαγαζιά και βρίσκονται δίπλα στους πολίτες.

“Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Σαν οργανωμένοι οπαδοί θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά με κάθε κόστος να βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Ήδη η λίστα είναι μεγάλη και οι κατευθύνσεις είναι πολλές για τις επόμενες ημέρες, δεν το βάζουμε όμως κάτω. Επίσης, φαινόμενα μαυραγοριτισμού που έχουν καταγράφει στη πόλη σε φούρνους πουλώντας 3 ευρώ το ψωμί και το γάλα χτυπώντας το κοσμάκη που έχασε περιουσίες θα κοπούν μαχαίρι”, αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τους, ενώ καθημερινά συνεχίζουν τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τα διανέμουν πόρτα-πόρτα στους πλημμυροπαθείς.

 

Οπαδική αλληλεγγύη...

 

Από τη πρώτη στιγμή της καταστροφικής πλημμύρας που χτύπησε το νομό Καρδίτσας οι οργανωμένοι οπαδοί της Αναγέννησης Καρδίτσας, έχοντας δίπλα τους τα παιδιά από την Αργεντινή Καρδίτσας (ομάδα που έχουμε παρουσιάσει στην “Ε”), αλλά και την αυτοοργανωμένη ποδοσφαιρική ομάδα “Βαγγελίτσα Κουσιάντζα” έδειξαν το δρόμο της αλληλεγγύης. “Αυτό που ζήσαμε δύσκολα περιγράφεται. Μέσα από αυτά τα λόγια θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα συμπαράστασης σε όλους όσους είναι εκεί έξω κ παλεύουν στη πρώτη γραμμή με θεούς και με δαίμονες”, υπογράμμισαν οι Ultras Gate 3. Σ’ αυτόν τον αγώνα, οι οπαδοί της Αναγέννησης Καρδίτσας δεν ήταν μόνοι τους. Όπως αναφέρουν: “Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε και τη μεγάλη βοήθεια συλλόγων από όλη την Ελλάδα που καθημερινά στέλνουν είδη πρώτης ανάγκης στην Καρδίτσα για τους πληγέντες που έχουν ανάγκη”. Η “Θύρα 6 - Warriors est.1981” του Παναιτωλικού σε ανακοίνωση της ανέφερε: “Ποτέ δεν μείναμε κολλημένοι με το ποδοσφαιρικό κομμάτι και μόνο. Μάθαμε πάντα σαν άνθρωποι δραστήριοι και με προβληματισμούς να κοιτάμε παντού γύρω μας. Και αυτό που βλέπουμε τώρα είναι πως η κλιματική αλλαγή δεν είναι απλά ένα σενάριο αλλά μια πραγματικότητα που βίωσε και θα βιώσει στο μέλλον η χώρα μας. Η περιοχή της Καρδίτσας ήδη μετρά τις πληγές της μετά τη θεομηνία: 3 νεκροί, αγνοούμενοι και δεκάδες αποκλεισμένοι, μαζί με τις ανυπολόγιστες υλικές ζημιές .
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στηρίξουμε τον κόσμο εκεί και να τους βοηθήσουμε να σταθούν στα πόδια τους, όσο γίνεται πιο γρήγορα”, ενώ ο Σ.Φ. ΠΑΣ Γιάννινα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα: “Οι δύσκολες στιγμές φανερώνουν το πραγματικό πρόσωπο της κοινωνίας μας. Στις στιγμές αυτές όλοι γινόμαστε ένα για το κοινό καλό. Στην κρίση αυτή, εμείς δεν ήμασταν τίποτα παραπάνω από το μέσο ευαισθητοποίησης μιας ολόκληρης κοινωνίας. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι βοήθησαν από τα βάθη της καρδιάς μας. Ευχόμαστε δύναμη και γρήγορη επιστροφή στη κανονικότητα”! Στο ίδιο μήκος κύματος ο σύνδεσμός “Green Ghetto Club” του Αγροτικού Αστέρα και οι “Navajo Antifa” της Παναχαϊκής, ενώ οι οπαδοί της Αναγέννησης στην Αθήνα, εκτός από τα τρόφιμα, τα ρούχα και τα χρήματα που έστειλαν σκέφτηκαν και τα ζώα στέλνωντας 120 κιλά σκυλοτροφή που θα πάει στη Φιλοζωικό σωματείο της πόλης όπου έπαθε μεγάλες ζημιές στο καταφύγιο τους. Το οπαδικό κίνημα έδειξε για μια ακόμη φορά ότι μπορεί να βρίσκει τρόπους να δείχνει την αλληλεγγύη του όταν η κοινωνία αντιμετωπίζει μεγάλα και σοβαρά προβλήματα.

 

Στήριξη και από τους ποδοσφαιριστές

 

Δίπλα στους πληγέντες της Καρδίτσας βρέθηκαν και οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών έστειλε τρόφιμα στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Η “κιτρινόμαυρη” ομάδα σε ανακοίνωση της τόνισε: “Ο ΠΣΑΠ αποφάσισε να σταθεί αλληλέγγυος στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι την δύσκολη αυτή στιγμή χρειάζονται την κάθε δυνατή βοήθεια που μπορεί να υπάρξει. Για τον λόγο συγκεντρώθηκαν και απεστάλησαν τρόφιμα, προκειμένου αυτά να διανεμηθούν σε όσους τα έχουν ανάγκη. Την παράδοση εκ μέρους όλων των ποδοσφαιριστών της χώρας έκαναν οι παίκτες της ομάδας μας, ενώ από την πλευρά του ο ΠΣΑΠ αναφερόμενος στην Καρδίτσα ευχήθηκε σύντομα να επουλωθούν οι πληγές που προκλήθηκαν από το πέρασμα του Ιανού».

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet