Την Πέμπτη, η τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. και βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου, με ανακοίνωσή της, επισήμανε: «Ο πρωθυπουργός και η υπουργός Πολιτισμού πέρασαν μέσα σε λίγες ώρες, τρέχοντας σχεδόν, από τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και τη μάχη των Θερμοπυλών στη χολιγουντιανή παρουσίαση του νέου φωτισμού της Ακρόπολης.  Ήταν ανάγκη άραγε να οργανωθούν την ίδια μέρα οι δύο πανηγυρικές εκδηλώσεις και να εργαλειοποιηθεί η ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά για τη σκηνοθεσία ενός επικοινωνιακού αφηγήματος, που δηλητηριάζει ενίοτε την πνοή του αρχαίου κόσμου φλερτάροντας με την ανορθογραφία του εθνικισμού; Είναι δυνατόν η λαμπρότητα των δύο εκδηλώσεων να κρύψει τις ολέθριες συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο του  πολιτισμού;».
Και συνεχίζει: «Τα μεγάλα λόγια για το εθνικό κλέος και τα επιτεύγματα των προγόνων  δεν μπορούν να καλύψουν τις ευθύνες της κυβέρνησης και τη σιωπή του υπουργείου Πολιτισμού για  τη fast-track έγκριση της συνέχισης λειτουργίας ρυπογόνων ναυπηγικών δραστηριοτήτων στον αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας στη Σαλαμίνα, εκεί ακριβώς όπου έλαβε χώρα η ναυμαχία, χωρίς τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και χωρίς κανένα όρο από την αρχαιολογική υπηρεσία. […] Οι αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου και η εμμονή της κυβέρνησης να ξεριζώσει από τη Θεσσαλονίκη την ιστορία της, αφήνοντας ταυτόχρονα την πόλη χωρίς Μετρό, και το κτίριο της 5ης Μεραρχίας στα Χανιά που παραδίδεται σε επιχειρηματικά συμφέροντα υπό την εκκωφαντική σιωπή του υπουργείου Πολιτισμού, είναι δύο από τις πάμπολλες περιπτώσεις». […]
Εν τω μεταξύ, την ίδια μέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Πειραιά δήλωσε τη στήριξή του στους χιλιάδες εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού ανοίγοντας μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά πανό που έγραφε: «Οι άνθρωποι του πολιτισμού δεν είναι αόρατοι».

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet