«Σταθερά στα όνειρα», Γιώργος Περρής 

Ευανθία Ρεμπούτσικα / Λίνα Νικολακοπούλου / Άρης Δαβαράκης

Και ενώ μοιάζει πολύ μακρινή η εποχή που η έκδοση ενός δίσκου αποτελούσε γεγονός ζωηρής κουβέντας στο χώρο κάποιου δισκοπωλείου, ακούγοντας το παρόν δισκογράφημα ένοιωσα τη ζεστή ανάμνηση εκείνων των χώρων, άλλοτε κυττάρων πολιτισμού, και νοστάλγησα τη συλλογικότητα της ακρόασης, τη συμμετοχή στο κοινό αίσθημα της απόλαυσης του ωραίου. Δυστυχώς η κρίση έπληξε τα δισκοπωλεία, τη δισκογραφία αλλά και την κρίση μας. Η έφοδος της μουσικής ασχήμιας, πασπαλισμένης με τη χρυσόσκονη του λάιφστάιλ, από τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, δύσκολα ανακάμπτεται. Η ντιζαϊνάτη οπτικοακουστική παραγωγή της εμπορεύσιμης μουσικής φαίνεται να πείθει το ευρύ ακροατήριο. Σε αυτές τις περίεργες μέρες με τις πρωτόγνωρες συνθήκες για τη μουσική και τους μουσικούς κυκλοφόρησε ο δίσκος «Σταθερά στα όνειρα», και είναι μια κίνηση αληθινά ελπιδοφόρα, πρόκειται για μια συλλογή τραγουδιών φτιαγμένη με αγάπη και σεβασμό για τη μουσική, τα όνειρα και την ίδια την τέχνη του τραγουδιού. Είκοσι χρόνια ακριβώς από την πρώτη φορά που συναντήθηκαν δισκογραφικά η συνθέτης Ευανθία Ρεμπούτσικα και η στιχουργός, Λίνα Νικολακοπούλου, έρχεται ο Γιώργος Περρής, ένας ταλαντούχος τραγουδιστής, και ενώνει τις δύο κορυφαίες δημιουργούς σε ένα νέο άλμπουμ.
Στο δίσκο συμμετέχει και ο Άρης Δαβαράκης, υπογράφοντας τους στίχους σε δύο τραγούδια. Εν αρχή είναι ο λόγος και το λόγο έχει η Λίνα Νικολακοπούλου, η οποία για ακόμα μία φορά επιβεβαιώνει ότι δεν κατέχει τυχαία περίοπτη θέση ανάμεσα στους σπουδαίους μας στιχουργούς Γκάτσο, Ελευθερίου, Παπαδόπουλο κ.ά. Είναι ευτυχής η συνάντηση της με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, η συνθέτης με επάλληλες μελωδικές αναφορές αγγίζει το συναίσθημα των στίχων και δημιουργεί ένα ενιαίο έργο, κάθε τραγούδι αποτελεί σταθμό μιας κοινής πορείας «Σταθερά στα όνειρα». Η μουσική δομή των τραγουδιών είναι μια σειρά μουσικών παραλλαγών πάνω σε θέματα τρυφερά, λυρικά, ρομαντικά, όπου εναλλάσσονται αρμονικά όλα τα είδη του τραγουδιού από το «Δικό σου το πέλαγο / Δικό μου τ’ άσπρο σου κορμάκι», που έρχεται να μας ξεσηκώσει το καλοκαίρι, ως την «Ηλιοφάνεια» και τις φίνες, γλυκές «Αλχημείες», από την εκπομπή «Γλυκές αλχημείες» του Στέλιου Παρλιάρου.
Μια όμορφη στιγμή του δίσκου είναι το «Καρδιά κοίτα», ένα χαρακτηριστικό χασάπικο όπου τραγουδάει ο μοναδικός Γιώργος Νταλάρας. Ο μεγάλος βαθμός εξοικείωσης που έχουμε με τα τραγούδια της Νικολακοπούλου δεν πρέπει να μας εμποδίσει για τη σε βάθος εκτίμηση του συγκεκριμένου δίσκου που περιέχει φρεσκάδα, φαντασία, ελπίδα και όραμα για τα καλύτερα που έρχονται. Ο Άρης Δαβαράκης έγραψε το ήδη αγαπητό «Ποιος φοβάται την αγάπη» και το «Ηλιοφάνεια» και αναρωτιόμαστε γιατί δεν συμμετέχει πιο συχνά στη στιχουργία.
Τυχερός ο Γιώργος Περρής που οι δύο σπουδαίες αυτές δημιουργοί του εμπιστεύτηκαν τόσο ωραία τραγούδια. Έκαναν όμως πολύ καλά, ο Γιώργος Περρής τα αποδίδει με άρτια τεχνική και ευαισθησία. Η φωνή του είναι καθαρή με ζεστές αποχρώσεις και εκπέμπει ευγένεια που ταιριάζει στην όλη αισθητική της παραγωγής. Στα συν ο πολύ καλός ήχος και το επιμελημένο ένθετο. Ο δίσκος κυκλοφορεί από την Minos EMI/ Universal.
Καλή σας ακρόαση.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet