Ενάντια στους αγώνες σας

 

www.facebook.com/NON-aux-JO-2024-à-Paris-Appel-à-référendum

 

Με τη συμμετοχή διαφόρων οργανώσεων, κινημάτων πόλης, ακτιβιστών και άλλων, συνεχίζεται η εκστρατεία ενάντια στη διεξαγωγή των ολυμπιακών αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, οι αγώνες χρησιμεύουν ως εγγύηση για την επιτάχυνση του «μεγάλου Παρισιού της κερδοσκοπίας» (καταστροφή γειτονιών, εξαφάνιση φθηνών κατοικιών, ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων, κ.λπ.), και παράλληλα, όπως αποδείχτηκε, είναι καταστροφικοί, αφού σε όλες τις επιλεγμένες πόλεις από το 1988 και μετά οι προϋπολογισμοί συρρικνώθηκαν.

 

Στοπ στις αναγκαστικές στειρώσεις

 

twitter.com/hashtag/BastaDeEsterilizacionesForzadas

 

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει στην εκστρατεία που κάνουν στην Αργεντινή διάφορες οργανώσεις, ζητώντας την κατάργηση του νόμου που προβλέπει αναγκαστικές στειρώσεις στους ανθρώπους με αναπηρίες. Η πρωτοβουλία θεωρεί την άμεση κατάργηση του νόμου, ο οποίος αναφέρει ότι η στείρωση είναι ένας τρόπος αντισύλληψης, ως ένα απαραίτητο βήμα για την πλήρη αναγνώριση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των αναπήρων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, και καλεί από το Κογκρέσο να κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση.

 

Μποϊκοτάζ των εκλογών

 

www.facebook.com/abfsu.burma

 

Παρά τις απειλές και τις συλλήψεις, συνεχίζεται η εκστρατεία για το μποϊκοτάζ των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στη Μιανμάρ, από την Ομοσπονδία Φοιτητικών Συλλόγων της χώρας. Όπως αναφέρουν, οι εκλογές δεν είναι ελεύθερες και δίκαιες, αφού το ένα τέταρτο των εδρών προορίζεται για το στρατό, οι κυβερνητικοί επικριτές λογοκρίνονται, η πρόσβαση στα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν είναι ίση, ενώ η εθνοτική και θρησκευτική μειονότητα των Ροχίνγκια, που απαριθμεί περίπου 2.000.000 ανθρώπους, στερείται το δικαίωμα του εκλέγειν.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet