Πάρτε μέτρα, τώρα

www.facebook.com/MujeresDesaparecidasPeru1

Συνεχίζεται η φεμινιστική εκστρατεία, που ζητάει από την περουβιανή κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα μέτρα (εφαρμογή εθνικού συστήματος αναζήτησης, λειτουργία διαδικτυακής πύλης και τηλεφωνικής γραμμής για καταγραφή των καταγγελιών, κλπ) για να βρεθούν οι εξαφανισμένες γυναίκες στο Περού, που ο αριθμός τους ξεπερνά τις 4.000 από την αρχή του χρόνου. Ακτιβίστριες αναφέρουν ότι ο συνηθέστερος λόγος για τις εξαφανίσεις είναι η εμπορία με σκοπό την σεξουαλική και εργασιακή εκμετάλλευση, και καταγγέλλουν την πλήρη αδιαφορία της πολιτείας.

Ενάντια στο νομοσχέδιο

www.facebook.com/Hasebhom

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση της Τυνησίας, το οποίο προβλέπει την ατιμωρησία των δυνάμεων καταστολής ακόμα και αν υπάρχουν νεκροί από την υπερβολική χρήση βίας. Ακτιβιστές αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο παραβιάζει το άρθρο 24 του Συντάγματος και αποτελεί απειλή για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, ενώ μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε προσωρινά και δήλωσε ότι θα καθυστερήσει η σχετική συζήτηση στη Βουλή.

Απαλλαγή από την αποικιακή κληρονομιά
 
www.facebook.com/Somoselmedio

Ξημερώματα της Δευτέρας, και λίγες ώρες πριν οι χιλιάδες οργισμένοι ακτιβιστές της εκστρατείας «θα το καταστρέψουμε» γκρεμίσουν το άγαλμα του Κολόμβου στην Πόλη του Μεξικού, ο δήμος της πόλης αποφάσισε τελικά να το πάρει από τη θέση του. Η εκστρατεία ξεκίνησε με αφορμή την επέτειο της άφιξης του Κολόμβου στην Αμερική στις 12 Οκτωβρίου 1492, προσπαθεί για την απαλλαγή από την αποικιακή κληρονομιά, και ζητάει από την μεξικανική κυβέρνηση να αφαιρέσει όλα τα μνημεία που συμβολίζουν την αποικιοκρατία.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet