Γιάννης Κουλλιάς

«Ζωή μου δεν σε ξέχασα»

Καίτη Κουλλιά - Στέργιος Παρίζας

 

Χωρίς περιφράσεις θα μπορούσα να πω ότι η παρούσα συλλογή τραγουδιών του Γιάννη Κουλλιά αποτελεί μία ενδιαφέρουσα κατάθεση στο χώρο της ελληνικής τραγουδοποιίας. Όχι μόνο για τις πλούσιες σε ηχοχρώματα συνθετικές εμπνεύσεις και τη συναισθηματική ατμόσφαιρα των στίχων αλλά κυρίως για την αρμονική συσχέτιση στίχων και μουσικής κατά τρόπο εφάμιλλο πολλών καλών τραγουδοποιών. Το «Ζωή μου δεν σε ξέχασα» είναι το δεύτερο προσωπικό cd του Γιάννη Κουλλιά, με επτά τραγούδια εκ των οποίων το ένα τραγούδι «Το μυστικό είναι η σκέψη σου» είναι του Στέργιου Παρίζα και ακόμα ένα το «Λευκές διαδρομές» που είναι συνδημιουργία και των δύο τους τόσο σε στίχο όσο και σε μουσική, σε ερμηνείες της αδελφής του Καίτης Κουλλιά και του ιδίου. Θα σταθώ στο αισιόδοξο και τρυφερό τραγούδι «Μικρό παιδί», τραγούδι για μικρούς και μεγάλους, με όμορφες εικόνες και πίστη για τη ζωή.

Η ευαίσθητη προσέγγιση και η ερμηνευτική απόδοση των τραγουδιών από την Καίτη Κουλλιά είναι από τις αρετές του δίσκου. Η κρυστάλλινη και μελωδική φωνή της, είτε τραγουδάει τα αμιγώς παραδοσιακά είτε τα έντεχνα είτε ψαλμούς και τραγούδια με βυζαντινά ηχοχρώματα, ελκύει τον ακροατή πόσο μάλλον όταν τραγουδάει τραγούδια του αγαπημένου της αδελφού. Στα συν και η παρουσία του Στέργιου Παρίζα αναμφισβήτητα ταλαντούχος τραγουδοποιός και αισθαντικός ερμηνευτής.

Ο Στέργιος Παρίζας είναι εκπαιδευτικός, είναι ο δάσκαλος με την κιθάρα, έτσι τον αποκαλούν στη Ρόδο, στην Κω και στην Κάλυμνο στα νησιά που δίδαξε. Ο ίδιος δηλώνει: Μου αρέσει πολύ να εκφράζομαι μέσω των στίχων και της μουσικής και τα χρόνια μου έχουν δείξει πως η μουσική μπορεί να γίνει ένα μέσο που θα κουβαλά πάντα «μαγεία» μέσα σε ένα σχολικό περιβάλλον. Στα μείον το λιγοστό υλικό του δίσκου, μόνο 7 τραγούδια, κρίμα είναι σαν να αφήνει ημιτελές το ακρόαμα.

Ο Γίαννης Κουλλιάς ζει και εργάζεται ως γιατρός στην Κάλυμνο, είναι χαμηλού προφίλ αλλά διαθέτει πολύπλευρη και πολυτάλαντη προσωπικότητα. Είναι συνθέτης, στιχουργός, θεατρικός συγγραφέας και διακεκριμένος φωτογράφος.

 Όπως σημειώνει ο ίδιος στο ένθετο του cd: «Τύχη αγαθή το μικρόβιο της δημιουργίας και ευθύνη μεγάλη η διαχείρισή της εκ μέρους του δημιουργού. Επόμενη στάση η αγωνία της δημόσιας έκθεσης, αίσθημα το οποίο επιτείνεται κάθε φορά που βρίσκομαι αντιμέτωπος με εκείνο το ασύλληπτο μεγαλείο της μουσικής και των λέξεων που εκφράζουν μια ανώτερη ομορφιά της ζωής.

Γιατί ως άνθρωπος και εγώ, μόνο την ομορφιά αντιλαμβάνομαι ως τροφή της ψυχής μου».

Στο δίσκο παίζουν οι μουσικοί: Θεόδωρος Κουνέλλης - κοντραμπάσο, Χρήστος Θεοδώρου - πιάνο, Κυριάκος Γκουβέντας - βιολί Dasho Kurti - ακορντεόν, Αλέξανδρος Καψοκαβάδης - κιθάρα, Βαγγέλης Καρύπης - κρουστά, Κώστας Νικολόπουλος: ηλεκτρικές κιθάρες, Νίκος Τατασόπουλος τζουρά , Αλέξης Στενάκης - κλαρινέτο. Eνορχήστρωση: Χρήστος Θεοδώρου.

Στα συν ο καλός ήχος και η επιμελημένη έκδοση από τον Μετρονόμο.

Λιάνα Μαλανδρενιώτη Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet