Ενάντια στην αστυνομική βία

 

twitter.com/hashtag/endsars

 

Παρά την άγρια καταστολή και τους δεκάδες νεκρούς, συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα στη Νιγηρία οι κινητοποιήσεις με αίτημα να σταματήσει η αστυνομική βία και να καταργηθεί η SARS, η ειδική μονάδα της αστυνομίας που έχει μακρύ ιστορικό βασανισμών, βιασμών και παράνομων συλλήψεων, ενώ οι δολοφονίες της τα τελευταία τέσσερα χρόνια ξεπερνούν τις εκατό. Να σημειωθεί, ότι την Κυριακή ο πρόεδρος Μπουχάρι, αναγκάστηκε να δηλώσει ότι την διαλύει, αλλά δεν έπεισε κανέναν αφού ανακοίνωσε μια νέα ομάδα, την SWAT, που είναι η μετονομασία της SARS.

 

Διώξτε τον πρύτανη

 

www.facebook.com/freeszfe

 

Αψηφώντας τις απειλές και τους τραμπουκισμούς διαφόρων κρατικών και παρακρατικών κύκλων, συνεχίζεται για δεύτερο μήνα η κατάληψη που κάνουν οι φοιτητές/τριες στο Τμήμα Θεάτρου και Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου της Βουδαπέστης. Αίτημα της κατάληψης είναι η απομάκρυνση του υπερσυντηρητικού νέου πρύτανη της σχολής Αττίλα Βιντνιάνσκι, πρώην στρατιωτικού και φίλου του Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θέλει να εισάγει στο Πανεπιστήμιο ένα διαφορετικό είδος σκέψης, με μεγαλύτερη έμφαση στον πατριωτισμό και το χριστιανισμό.

 

Υπερασπιζόμαστε την ειρήνη

 

twitter.com/hashtag/PorLaVidaYLaDignidad

 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τετάρτη στην Μπογκοτά μετά τη δολοφονία του Αλμπέιρο Σοάρεζ, ενός από τους υπογράφοντες της ειρηνευτικής συμφωνίας του 2016, που προστέθηκε στις 234 δολοφονίες πρώην μαχητών του FARC που έχουν γίνει από τότε. Υπερασπιζόμενοι τη συμφιλίωση και την ειρήνη των κολομβιανών, οι διαδηλωτές ζήτησαν από την κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκε να συμμορφωθεί με όσα υπογράφηκαν το 2016, όταν περίπου 11.000 αντάρτες κατέθεσαν τα όπλα τους, και παράλληλα να αφοπλίσει τις ένοπλες συμμορίες.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet