Ενάντια στην κρατική καταστολή

 

www.facebook.com/centralangola7311

 

Με μια νέα διαδήλωση στις 11 Νοεμβρίου, Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Αγκόλας, απαντούν διάφορες οργανώσεις στην κρατική καταστολή, μετά τις συλλήψεις 103 διαδηλωτών το προηγούμενο Σάββατο στην πρωτεύουσα Λουάντα. Οι συλλήψεις έγιναν στο σωρό σε μια ειρηνική διαδήλωση, που διαλύθηκε βίαια από την αστυνομία, στην οποία χιλιάδες άνθρωποι ζητούσαν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, θέσεις εργασίας και πολιτικές ελευθερίες, ενώ οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν ποινές πολυετούς φυλάκισης για διατάραξη κοινωνικής ειρήνης.

 

Στους δρόμους των ΗΠΑ

 

protecttheresults.com

 

Περισσότερες από 400 διαδηλώσεις έχουν ανακοινωθεί, μέχρι σήμερα, ότι θα γίνουν στις ΗΠΑ αν ο Τραμπ σε περίπτωση ήττας του δεν αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα επικαλούμενος νοθεία, που όπως ισχυρίζεται, αλλά χωρίς να το αποδεικνύει, θα γίνει λόγω του μεγάλου αριθμού των επιστολικών ψήφων. Απέναντι στις ένοπλες ομάδες των υποστηρικτών του αμερικανού προέδρου, στόχος της κινητοποίησης είναι να υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους για να πιεστεί ο Τραμπ να προχωρήσει στην ειρηνική μετάβαση της εξουσίας.

 

Ανοίξτε τα αρχεία, τώρα

 

encuentromilitantecachitofukman.org

 

Συνεχίζεται στην Αργεντινή η συλλογή υπογραφών της εκστρατείας που ζητάει από την κυβέρνηση του Αλμπέρτο Φερνάντες να κινήσει τις διαδικασίες για να ανοίξουν όλα τα αρχεία της στρατιωτικής δικτατορίας του Βιντέλα. Να σημειωθεί, ότι το άνοιγμα των αρχείων ήταν μια από τις υποσχέσεις που είχε δώσει ο Φερνάντες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2019, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η ατιμωρησία των ενόχων για τους περισσότερους από 30.000 εξαφανισμένους, τις εκατοντάδες απαγωγές παιδιών και τα βασανιστήρια των κρατουμένων.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet