Βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα, τσουνάμι αυτή τη φορά, του κορονοϊού. Έπεσε αυλαία σε όλες τις μουσικές και θεατρικές σκηνές της χώρας. Για πολύ λίγους καλλιτέχνες σανίδα σωτηρίας οι ελάχιστες καλές τηλεοπτικές εκπομπές που δυστυχώς αναμετρούνται με τα reality show παραγωγές πολυτελών σκουπιδιών. Για τους υπόλοιπους δοκιμάζεται η αντοχή τους, όχι όμως και η δημιουργική τους διάθεση. Συνθέτες, στιχουργοί, μουσικοί, ερμηνευτές, ηχολήπτες, στούντιο, τα μοναχικά live streaming αλλά και το youtube σε ελπιδοφόρα δράση. Όσο κρατάει ακόμα η ρευστή και συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση, και έως ότου το κοινό να ψυχαγωγηθεί και να συμμετάσχει ξανά στη μυσταγωγία του «ζωντανού θεάματος», η ιδέα μιας δισκογραφικής παραγωγής έρχεται σα βάλσαμο, ως μία υγιής διέξοδος στην καλλιτεχνική ανάγκη για μουσική δημιουργία και έκφραση.

 

Ελένη Βουδουράκη

«Θα ταξιδεύω - Φως που τρέχει»

Μουσική: Ζωή Τηγανούρια Στίχοι: Ηλίας Κατσούλης - Βαρτουί Βαρτανιάν

 

 

Η συνθέτης και βιρτουόζος του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια, έχοντας διαγράψει σημαντική εικοσαετή μουσική διαδρομή, καταφέρνοντας να χτίσει την προσωπική της αισθητική ταυτότητα με συνθέσεις ιδιαίτερης ευαισθησίας και ανατρεπτικής έμπνευσης, εμπιστεύθηκε στη μέτζο σοπράνο Ελένη Βουδουράκη, τα δύο λυρικότερα τραγούδια της, που μεταμορφώνονται και παρουσιάζονται πλέον με τρόπο σχεδόν αριστουργηματικό. Η νέα προσέγγιση με συμφωνικό ήχο, σε συνδυασμό με την έμπειρη, λιτή και σμιλεμένη φωνή της Ελένης, μας χαρίζει ένα σπάνιο ταξίδι ηχοχρωμάτων και συναισθημάτων. Τα εκλεπτυσμένα στοιχεία που περιέχει η μουσική της Ζωής, πλούσια χρωματισμένα από τις ποιητικές γραμμές του αείμνηστου Ηλία Κατσούλη και της δυναμικής Βαρτούι Βαρτανιάν, μας μεταφέρουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, απαραίτητο στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

 

Κατερίνα Ντίνου

«Επιθυμία»

Μουσική: Βαγγέλης Μαχαίρας Στίχοι: Δημήτρης Λέντζος

 

 

Ένας κύκλος τραγουδιών με σύγχρονα λαϊκά τραγούδια γραμμένα για τη φωνή της Κατερίνας Ντίνου. Τραγούδια σημερινά ακουμπώντας πάντα στο καλό ελληνικό τραγούδι, που η ερμηνεύτρια χρόνια τώρα στηρίζει και υπηρετεί στη δισκογραφία της και στις μουσικές παραστάσεις της. Μουσικός η ίδια, πάντα με την κιθάρα της, μας αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά, απλά, λιτά και όμορφα, δηλώνοντάς μας, ότι το καινούριο θέλει κόπο και καταγωγή σε πράγματα και ιδέες.

Οι δύο δημιουργοί καταθέτουν εδώ οκτώ τραγούδια που έχουν να πουν πολλά. Οι ενορχηστρώσεις του Βαγγέλη Μαχαίρα ευρηματικές και καίριες.

Η «Επιθυμία» κυκλοφορεί από τον Μετρονόμο.

 

Mιχάλης Χανιώτης, Βαγγέλης Καπράλος

«Ταξιδιώτες της σιωπής»

 

 

Ο Μιχάλης Χανιώτης και ο Βαγγέλης Καπράλος έξι χρόνια μετά την προηγούμενη συνεργασία τους , το «Κανένας δεν το ξέρει», παρουσιάζουν τη συλλογή «Ταξιδιώτες της σιωπής» που περιλαμβάνει δεκαπέντε κομμάτια (τα δυο οργανικά). Η μουσική έχοντας ως βάση το λαϊκό τραγούδι ακουμπάει ταυτόχρονα στην παράδοση αλλά και σε πιο σύγχρονα ακούσματα. Η θεματολογία βιωματική. Οι ανθρώπινες σχέσεις, οι παρέες που αντιστέκονται ακόμα, τα αδιέξοδα, η μοναξιά. Άνθρωποι που μας σημάδεψαν κι έφυγαν από κοντά μας, αλλά και άλλοι που ήρθαν να μας κάνουν πάλι να ελπίζουμε. Συνοδοιπόροι τους σ’ αυτό το ταξίδι φίλοι καλοί κι αγαπημένοι, παλιοί όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και η Εύα Σταμπολίδου, αλλά και πιο νέοι όπως ο Αλέξανδρος Κούστας και ο Τόλης Νήρας. Τραγουδούν επίσης: Θάνος Πολύζος, Μαίρη Χανιώτη, Ελένη Πακαπούκα.

Οι «Ταξιδιώτες της σιωπής» κυκλοφορούν από τον Μετρονόμο.

Βρείτε αυτές τους δίσκους στα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες.

Καλή ακρόαση.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet