Δικαιοσύνη, τώρα

 

www.facebook.com/somos2074

 

Συνεχίζεται στο Περού η νομική προσπάθεια που κάνουν 1.321 γυναίκες, οι οποίες ζητούν να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη για τις 244.234 γυναίκες και τους 20.693 άντρες που στειρώθηκαν αναγκαστικά στα χρόνια του δικτάτορα Αλμπέρτο Φουτζιμόρι. Οι στειρώσεις έγιναν στα πλαίσια μιας αυτοαποκαλούμενης εθνικής πολιτικής για τον οικογενειακό προγραμματισμό και η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν αυτόχθονες πληθυσμοί σε αγροτικές περιοχές, ενώ οι πρώτες δίκες ξεκίνησαν πριν από 18 χρόνια, χωρίς όμως να έχει καταδικαστεί κανείς μέχρι σήμερα.

 

 

Αλληλεγγύη στο Κομπάνι

 

riseup4rojava.org

 

Τιμώντας τους αγώνες της μαρτυρικής πόλης, ολοκληρώνεται αύριο σε πολλές πόλεις του κόσμου η εβδομάδα δράσεων αλληλεγγύης στο Κομπάνι. Όπως επισημαίνεται, το Κομπάνι συνεχίζει να βρίσκεται σε κίνδυνο, γιατί αυτό που δεν κατάφερε να κάνει το ισλαμικό κράτος με την επέμβαση του το φθινόπωρο του 2014, αφού οι μαχητές και οι μαχήτριες της περιοχής πρόβαλαν σθεναρή αντίσταση και κατάφεραν να απελευθερώσουν την πόλη τον Ιανουάριο του 2015, επιδιώκεται σήμερα από την Τουρκία με τη βοήθεια τζιχαντιστικών ομάδων.

 

Σπάσε τη σιωπή σου

 

bidarzani.com

 

Συνεχίζεται στο Ιράν η φεμινστική εκστρατεία που καλεί τις γυναίκες της χώρας να καταγγέλλουν τη βίας που δέχονται και παράλληλα ζητά την αναγνώριση του βιασμού και της σεξουαλικής επίθεσης από το ιρανικό ποινικό δίκαιο. Σε μια έντονα πατριαρχική κοινωνία -που οι γυναίκες βιώνουν πολλαπλούς αποκλεισμούς και μια σειρά άγραφων νόμων, όπως ο «νόμος της τιμής» υπαγορεύουν τις συμπεριφορές τους- η πρωτοβουλία προσπαθεί μέσω της γνωστοποίησης περιστατικών βίας να ευαισθητοποιηθεί η ιρανική κοινωνία.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet