Για την αύξηση της συσπείρωσης που διασφαλίζει τη νίκηΗ προεκλογική καμπάνια της ΝΔ, στην οποία περίοπτη θέση έχει πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, δέχθηκε σοβαρά πλήγματα την περασμένη εβδομάδα. Πρώτον, ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε σταθερά και καθαρά στην πρώτη θέση, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, ενώ βρίσκεται σε ανοδική τάση έναντι της ΝΔ, που παρουσιάζει σαφή στασιμότητα. Οι πολίτες, ιδίως τα θύματα των μνημονίων, δεν έπεσαν στην παγίδα της δήθεν «πολιτικής σταθερότητας», διακρίνοντας στο βάθος της τη γνώριμη αντικοινωνική πολιτική της ΝΔ που δεν θα περιοριστεί μόνο στη νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων, αλλά θα προσθέτει και τη δική της συντηρητική ή και αντιδραστική πολιτική σε μεγάλα πεδία όπως: η παιδεία, η υγεία, η παραγωγική και οικολογική ανασυγκρότηση, η δημόσια περιουσία, η δημόσια διοίκηση κ.τλ.
Δεύτερον, δέχθηκε καταλυτική κριτική και από το εσωτερικό της συντηρητικής παράταξης για την έκδηλη ανεπάρκειά της. Διότι δεν έχει προτάσεις ούτε ένα συνεκτικό πρόγραμμα, άρα είναι ανίκανη να συσπειρώσει ευρύτερες από τις κομματικές δυνάμεις.
Η πρώτη θέση, ωστόσο, του ΣΥΡΙΖΑ δεν αρκεί, αλλά θα πρέπει να γίνει μεγάλη διαφορά υπέρ του, ούτως ώστε να μπορεί, χωρίς δεκανίκια που θα τον εγκλωβίζουν, να ασκήσει την πολιτική του. Κλειδί σε αυτό το ζήτημα είναι η αύξηση της συσπείρωσης, καθώς ακόμα υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό αναποφάσιστων ψηφοφόρων του ή άλλων που σκέφτονται ως και την αποχή. Η μετατόπιση της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ προς τα αριστερά, στην παρουσίαση ενός πειστικού προγράμματος βαθμιαίας απεμπλοκής από το μνημόνιο είναι επείγουσα, από αυτή την άποψη, ανάγκη. Όσοι διστάζουν ακόμα να στηρίξουν την Κυριακή τον ΣΥΡΙΖΑ, για να μετατοπιστούν από την αποχή, θα πειστούν μόνο αν η κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά θα αγωνιστεί για τα ζωτικά προβλήματα των λαϊκών τάξεων.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet