Συγχαίρουμε όλες τις δυνάμεις που εργάστηκαν για να μπει ένα τέλος στην εποχή διακυβέρνησης του Τραμπ. Ανυπομονούσαμε για μία τέτοια είδηση. Θέλουμε να συγχαρούμε όλες τις οργανώσεις, από τους Δημοκράτες Σοσιαλιστές της Αμερικής (DSA) έως το κίνημα Οι ζωές των μαύρων έχουν αξία (BLM), από τα συνδικάτα έως τους υπερασπιστές του περιβάλλοντος, τους πολυφυλετικούς ακτιβιστές και τους ακτιβιστές του κόμματος, τους άνδρες και τις γυναίκες που κατάφεραν να δώσουν ένα τέλος σε αυτή τη φασιστική ντροπή, που πάλεψαν ενάντια στο ρατσισμό και τη λευκή υπεροχή, χαρακτηριστικά στοιχεία της διακυβέρνησης του Τραμπ (…)

Ο Τζο Μπάιντεν είναι αδιαμφισβήτητα ένας νεοφιλελεύθερος, βαθιά συνδεδεμένος με το καπιταλιστικό σύστημα, που υποστηρίζεται από το μεγάλο κεφάλαιο και την Γουόλ Στριτ. Ωστόσο, δεσμεύεται από τους δημοκρατικούς θεσμούς και το σύνταγμα των ΗΠΑ, τα οποία απειλήθηκαν από τον προκάτοχό του.

Τώρα είναι η ώρα να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία, με σεβασμό και συμπόνοια για τους ανθρώπους που υποφέρουν από τις τρομερές συνέπειες αυτής, και για έναν με σοβαρούς όρους διάλογο με το κίνημα BLM και άλλα αντιρατσιστικά, δημοκρατικά κινήματα (…)

Οι Δημοκρατικοί ανέκτησαν τρεις πολιτείες κλειδιά (Ουισκόνσιν, Μίσιγκαν και Πενσυλβάνια), όπου ο Τραμπ την προηγούμενη τετραετία είχε κερδίσει την ψήφο της εργατικής τάξης. Προσοχή, όμως. Είναι πρόωρο να πούμε ότι ηττήθηκαν οι ιδέες του ρατσισμού και της ανωτερότητας. Ο Τραμπ κατάφερε σε αυτές τις εκλογές να διευρύνει την εκλογική του βάση. Ας μην θρέφουμε αυταπάτες με τη διακυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις: κάθε βήμα μπροστά θα αποτελέσει και μια νέα μάχη. Κάθε πρόοδος για τους ανθρώπους της εργασίας θα είναι αποτέλεσμα δικών τους αγώνων και αφοσίωσης.

Για τις αμερικάνικες δυνάμεις της Αριστεράς ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος, όμως δεν είναι πια το ίδιο δύσβατος, καθώς έχουν τεθεί νέες βάσεις για τον αγώνα για περισσότερη δικαιοσύνη, περισσότερη κοινωνική πρόοδο, περισσότερες επενδύσεις στο δημόσιο τομέα και για δραματικές αλλαγές στις περιβαλλοντικές και κλιματικές πολιτικές. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει ήδη την πρόθεσή του να επαναφέρουν οι ΗΠΑ την υπογραφή τους στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα (…)

Η επιστροφή στην πολιτική και στο ρόλο που πρέπει να έχει δεν θα είναι εύκολη, ωστόσο ακτιβιστές και συνδικάτα, οι γυναικείες οργανώσεις και κάθε είδους οργάνωση βάσης μας γεμίζουν ελπίδα, αυτές τις σκοτεινές εποχές.

Ήρθε η στιγμή να προστατευθεί η βούληση της πλειοψηφίας του αμερικάνικου λαού, πρώτα και κύρια από κάθε προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να αμφισβητηθεί η επιλογή που έκανε υπέρ της δημοκρατίας.

Για τις εποχές που θα έρθουν, ευχόμαστε στους διαταλαντικούς φίλους μας και συντρόφους μας κάθε επιτυχία και δεσμευόμαστε πως το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα σταθεί στο πλευρό σας.

Χάιντς Μπιερμπάουμ O Χάιντς Μπιερμπάουμ είναι πρόεδρος του ΚΕΑ Περισσότερα Άρθρα
Πρόσφατα άρθρα ( Ευρώπη )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet