25 χρόνια μετά

 

www.mosop.org

 

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τρίτη στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας Αμπούτζα, με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων από τις δολοφονίες 9 ακτιβιστών από το στρατιωτικό καθεστώς του Σάνι Αμπάτσα. Αφορμή των δολοφονιών ήταν το γεγονός ότι οι ακτιβιστές πρωταγωνιστούσαν στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που γίνονταν επί μήνες ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλούσαν οι εξορύξεις πετρελαίου της Shell, και παράλληλα ζητούσαν να έχουν οι αυτόχθονες τον έλεγχο του πετρελαίου που υπήρχε στα εδάφη τους. 

 

Στοπ στις δολοφονίες

 

cattrachas.org

 

Οργή έχει προκαλέσει η άγρια δολοφονία της Μία Ζαμπάλα, μιας τρανσέξουαλ από την Ονδούρα, που ανέβασε στις 19 τις δολοφονίες των ΛΟΑΤ που έχουν γίνει στη χώρα από την αρχή του χρόνου, ενώ ο αριθμός τους την τελευταία δεκαετία φτάνει στις 371, με τους δράστες στις περισσότερες περιπτώσεις να παραμένουν ατιμώρητοι. Ακτιβιστές/στριες της ΛΟΑΤ κοινότητας, ανησυχώντας για τη βία που βασίζεται στον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής τους.

 

Θυμόμαστε το Βούκοβαρ

 

zeneucrnom.org

 

Με συμβολικές δράσεις, λόγω της πανδημίας, θα γίνει την Τετάρτη στο Βελιγράδι από ακτιβιστές/στριες του αντιπολεμικού κινήματος η εκδήλωση μνήμης για τα περίπου 3.000 θύματα του Βούκοβαρ το 1991, λίγους μήνες μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κροατίας. Η σφαγή στην πολυεθνοτική κροατική πόλη έγινε από τον σερβικό λαϊκό στρατό και μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων, ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια συγγενών των θυμάτων για να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι, αφού μέχρι σήμερα έχουν καταδικαστεί ελάχιστοι από τους περίπου 1.200 που κατηγορούνται.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet