Θα το επαναλάβουμε γι’ άλλη μια φορά. Οι κυνικοί καριερίστες, γιάπηδες νεαρής ηλικίας αλλά τόσο γερασμένοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκ μεταγραφής αντιδήμαρχοι της διοίκησης του Κωνσταντίνου Ζέρβα στο δήμο Θεσσαλονίκης, αποτελούν τα χειρότερα παραδείγματα ύφους και ήθους άσκησης πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ως δουλικά και πειθήνια τσιράκια του πραγματικού τους αφεντικού που είναι η κυβέρνηση, περιφρονώντας την ανθρωπιστική κρίση στην οποία έχει περιπέσει η Θεσσαλονίκη, αντί να σταθούν αρωγοί και συμπαραστάτες του αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών της πόλης αρκέστηκαν σε επιθέσεις και ειρωνείες εναντίον της αντιπροσωπείας της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) που παρέστη στο δημοτικό συμβούλιο. Φαίνεται ότι τα υποκριτικά χειροκροτήματα για τους γιατρούς του ΕΣΥ, στα οποία προέτρεπαν κατά την καραντίνα της άνοιξης, έδωσαν τώρα τη θέση τους σε απαξίωση, ειρωνικές επιθέσεις και γενικευμένη γιγάντωση της καταστολής. Η ΕΝΙΘ απάντησε κατάλληλα σ’ αυτές τις αήθεις επιθέσεις:

«Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) καταγγέλλει την αήθη επίθεση δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης του κ. Ζέρβα, που δέχτηκαν η πρόεδρος ΕΝΙΘ Δάφνη Κατσίμπα, η οποία μας εκπροσωπούσε μαζί με τον Γ.Γ. Χρ. Καραχρήστο, στο δημοτικό συμβούλιο της 17ης Νοεμβρίου 2020 που συνεδρίασε για θέματα σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, από πλευράς των εκπροσώπων της ΕΝΙΘ, αρχικά παρουσιάστηκε η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα νοσοκομεία και παρατέθηκαν αναλυτικά τα πραγματικά στοιχεία όσον αφορά στην ενίσχυση ή όχι του ΕΣΥ με κρεβάτια ΜΕΘ, κρεβάτια για απλή νοσηλεία αρρώστων με covid, και προσωπικό, στο διάστημα από το 1ο κύμα της πανδημίας ως την έναρξη του 2ου κύματος, που ο καθένας μπορεί να επιβεβαιώσει.

Στη συνέχεια εκφράστηκε η αντίθεσή των νοσοκομειακών γιατρών στις προτάσεις του ΠΙΣ και του κ. Εξαδάκτυλου, ο οποίος επίσης συμμετείχε στη συνεδρίαση και μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για το μισθό που ζητάει, αφορολόγητα, για όσους ιδιώτες συνδράμουν τους συναδέλφους τους του ΕΣΥ στην πανδημία, επικαλέστηκε τις χήρες και τα ορφανά των ιδιωτών συναδέλφων (κυνικό και μακάβριο) που θα μείνουν χωρίς σύνταξη (ενώ με τα 2000-3000 το μήνα θα γίνει το κομπόδεμα για την παραπέρα ζωή τους) σε αντίθεση με τις χήρες και τα ορφανά των νοσοκομειακών γιατρών που θα έχουν σύνταξη. 

Η τοποθέτηση των εκπροσώπων της ΕΝΙΘ, με την έκφραση της καθαρής αλήθειας που βιώνουν καθημερινά οι συνάδελφοί μας και εκατοντάδες συμπολίτες μας και την παράθεση τεκμηριωμένων στοιχείων, ήταν ο λόγος που η πρόεδρος της ΕΝΙΘ δέχθηκε άκρως προσβλητική καταγγελία και λεκτικές επιθέσεις, ότι εκφράζει την πολιτική της άποψη και όχι τις θέσεις της ΕΝΙΘ και της ΟΕΝΓΕ. Η συγκεκριμένη καταγγελία, πλην της ίδιας, προσβάλλει όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς, που μέσα από τις ανακοινώσεις των Ενώσεών τους και της Ομοσπονδίας τους, έχουν σαφώς πάρει θέση για την κατάσταση του ΕΣΥ, έχουν κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, διεκδικούν και διατρανώνουν τα αιτήματά τους μέσα από αλλεπάλληλες και κλιμακούμενες κινητοποιήσεις και δεν έχουν αφήσει κανένα χώρο υποκατάστασης τους από κανένα πολιτικό φορέα, ακόμη κι αν στηρίζει και μάχεται μαζί με τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Είναι η προσπάθεια διασυρμού και εξευτελισμού, από όσους βλέπουν ότι οι διώξεις και η τρομοκρατία όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην πολυπόθητη φίμωσή μας, αλλά, αντίθετα μας δίνουν δύναμη να υψώσουμε ακόμη περισσότερο τη φωνή μας.

Είναι η προσπάθεια να αφήσουμε ανενόχλητη την παραπλάνηση, ότι πιάνει τα όριά του το ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα έχει ξεπεράσει από μέρες, λόγω της διαχρονικής υποχρηματοδότησης και υποβάθμισής του από τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, στα πλαίσια μείωσης του κόστους. Να μην φανεί η εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης για την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ, κατά το πολύτιμο χρονικό διάστημα που της δόθηκε, με μεγάλο κόστος, από τον λαό, που τήρησε “ευλαβικά” τις προτάσεις των ειδικών και μηδένισε , σχεδόν, τα κρούσματα της covid. Να μη φανεί η, ακόμα και τώρα, εγκληματική άρνηση της κυβέρνησης να ενισχύσει το σύστημα με μόνιμο προσωπικό και να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς όρους, ώστε όλες οι υγειονομικές δομές, ο εξοπλισμός και το προσωπικό να ενταχθούν σε ενιαίο κρατικό σχεδιασμό. Να μη φανεί η άρνηση να ανοίξουν οι δομές που έκλεισαν, με πολλαπλές συνέπειες και παρά τις έντονες αντιδράσεις μας, όπως το νοσοκομείο “Λοιμωδών”, του οποίου η συμβολή θα ήταν τεράστια. Εν τέλει να μη φανεί ότι πίσω από πολλές “λύσεις ανάγκης”, κρύβεται η προσήλωση της κυβέρνησης και η εκμετάλλευση της συγκυρίας της πανδημίας, για την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας και την εμπορευματοποίηση του αγαθού της υγείας, ακόμα και σήμερα που πεθαίνουν άνθρωποι και η αναγκαιότητα ενός αποτελεσματικού δημόσιου συστήματος υγείας έχει καταδειχτεί παγκόσμια.

• Δεν μας πτοούν, μας δυναμώνουν

• Ο λαός της Θεσσαλονίκης είναι αυτός που βιώνει και κρίνει

• Είναι η ώρα να διεκδικήσει και ο ίδιος την υγεία του και τη ζωή του»

Ο δικηγόρος του διαβόλου Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet