Το καραβάνι συνεχίζει

 

www.facebook.com/Unión-Autónoma-de-Comunidades-originarias-del-Pilcomayo-107958931115268

 

Ολοκληρώνεται μέσα στην εβδομάδα η ιστορική πορεία των 500 χιλιομέτρων, που ξεκίνησε στις 16 Νοεμβρίου, των εκατοντάδων αυτόχθονων της επαρχίας Σάλτα στην Αργεντινή, που ζητούν από την κυβέρνηση να ανοίξει ένα πλαίσιο διαλόγου για τα προβλήματά τους (έλλειψη νερού, υποσιτισμός, υψηλή παιδική θνησιμότητα, λεηλασία των εδαφών τους, ελλιπής υγειονομική φροντίδα κ.λπ.). Όπως αναφέρουν, απέναντι στη βαθειά κοινωνική και υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουν οι κοινότητές τους, μόνη επιλογή είναι η αντίσταση, η οργάνωση, και ο δρόμος.

 

Αλληλεγγύη στους ακτιβιστές

 

antifa-ak.org

 

Δυναμώνει το κίνημα αλληλεγγύης στους 80 ακτιβιστές που κατηγορούνται για διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης, στη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης που έγινε τον Ιούλιο του 2017 στο Αμβούργο ενάντια στην σύνοδο κορυφής των G20. Η δίκη τους ξεκινά την Πέμπτη και οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινές πολυετούς φυλάκισης, αφού το γερμανικό κράτος είχε φροντίσει εκ των προτέρων να αυστηροποιήσει το σχετικό νόμο ενόψει της σκληρής καταστολής και των συλλήψεων στο σωρό που θα ακολουθούσαν.

 

Κάτω τα χέρια από τα παιδιά

 

www.hamoked.org

 

Συνεχίζεται η εκστρατεία ισραηλινών ακτιβιστών που ζητούν από το ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ να σταματήσουν οι νυχτερινές συλλήψεις ανήλικων παλαιστίνων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που μέσα στο 2019 έφτασαν τις 235. Όπως αναφέρουν, ο ισραηλινός στρατός με προγραμματισμένες επιχειρήσεις αρπάζει τα παιδιά μέσα από τα σπίτια τους στη διάρκεια της νύχτας, για τη μείωση του κινδύνου συγκρούσεων και τα πηγαίνει για ανάκριση, όπου υφίστανται σωματική βία, ταπεινώσεις, απειλές και έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet