Μπορεί τα βιβλιοπωλεία να παραμένουν κλειστά, αφού η κυβέρνηση επιμένει να μη βλέπει λόγο για το άνοιγμά τους, αλλά οι εκδόσεις ανθούν και γεμίζουν τους «πάγκους» των ηλεκτρονικών καταστημάτων με δώρα για όλους.  Ένα σάκο γεμάτο με δώρα,  λοιπόν, παρουσιάζουν, αυτό το σαββατοκύριακο, στο δέκατο τεύχος του μηνιαίου ένθετου για το βιβλίο «Η εποχή των βιβλίων», οι Κώστας Αθανασίου, Μανώλης Πιμπλής και Μαρία Καζάντη. Κάτι για τον καθένα: για τα παιδιά, για τους λάτρεις των μελετών, για τους ταξιδιώτες των μυθιστορημάτων και των διηγημάτων.

Επίσης, η Ελένη Πορτάλιου παρουσιάζει το φωτογραφικό λεύκωμα «Αθήνα | Athen» της Κατερίνας Ζωιτοπούλου Μαυροκεφαλίδου. Ενώ ο Κώστας Ξ. Γιαννόπουλος παρουσιάζει το βιβλίο του ∆ημήτρη Ε. Φιλιππή, «Ισπανικός Εμφύλιος (1936-1939) ∆ιαίρεση, ∆ιχόνοια και ∆ιχασμός στην Ισπανία του 20ού αιώνα». Στη σταθερή στήλη του «Κλασικοί live», ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης παρουσιάζει το βιβλίο της Ίντιθ Γουόρτον «Τα χρόνια της αθωότητας».

Δεν παραβλέπουμε την ολοκλήρωση της… ιδιαίτερης 17ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης και φιλοξενούμε ρεπορτάζ του Κώστα Αθανασίου από τις διαδικτυακές της εκδηλώσεις.

Τέλος, αποχαιρετάμε αυτή τη δύσκολη χρονιά (και) για το βιβλίο με μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, από τη Ζωή Γεωργούλα και τον Δημήτρη Μαριδάκη, με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Παντελή Μπουκάλα. Δημοτικό τραγούδι, ιστορία, πολιτισμός, πολιτική, πανδημία, Αριστερά, δημοσιογραφία... Μια συζήτηση καταδικασμένη εξαρχής να ξεφύγει από τα όρια. Άλλωστε όλα αυτά τέμνονται μέσα στη σκέψη και το λόγο του.

Όλα αυτά όχι σε οκτώ αλλά σε δεκαέξι σελίδες, αφού αποφασίσαμε να αποχαιρετήσουμε το χρόνο που φεύγει, πληθωρικά και πληθυντικά. Και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό. Γιατί χωρίς τη δική σας στήριξη δεν θα μπορούσαμε να το καταφέρουμε! 
Στο επόμενο εντέκατο τεύχος της Εποχής των Βιβλίων και πρώτο της νέας χρονιάς, οι εκπλήξεις συνεχίζονται!

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet