Η Εύα Κοταμανίδου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

Φτωχαίνει το ελληνικό θέατρο, ο κινηματογράφος, ο πολιτισμός μετά την απώλεια της σημαντικής και σπουδαίας ηθοποιού. Θα λείπει η Εύα και από τις γραμμές της Αριστεράς. Αταλάντευτη αγωνίστρια των ιδεών, των αξιών και των πολιτικών και κοινωνικών διεκδικήσεων της Αριστεράς, ήταν σταθερά παρούσα έως το τέλος της ζωής της.

Συμμέτοχος στις χαρές και τις λύπες της Αριστεράς, στις ήττες και στις νίκες, γνωρίζοντας τους δύσκολους δρόμους που αυτή πορεύεται και πάντοτε με την ελπίδα και την πίστη ότι θα «γυρίσει ο ήλιος». Αυτή η πίστη και η ελπίδα τροφοδοτούσε τη σεμνή και ταυτόχρονα δυναμική συμμετοχή της στους αγώνες.

Η Εύα, την παρουσία της στην τέχνη, σταθερά την συνέδεε με τον κοινωνικό της χαρακτήρα. Ποτέ δεν προσδιόρισε τη ζωή της στην άνεση και την αυταρέσκεια της σημαντικής και επιτυχημένης ηθοποιού.

Την πορεία της ζωής της την συνέδεσε με τους δημοκρατικούς αγώνες, με γνώση, ειλικρίνεια και καθαρό λόγο. Ασυμβίβαστη, αλλά με κρίση και κριτική και για την ίδια την Αριστερά. Την Αριστερά που την ήθελε με στέρεη ιδεολογία, ανανεωμένη και ικανή να μάχεται για τις σύγχρονες ανάγκες της παλλόμενης κοινωνίας.

Εντάχθηκε πολιτικά στο ΚΚΕ Εσωτερικού, αμέσως μετά την ίδρυσή του, και μετά στην Ελληνική Αριστερά-ΕΑΡ, στον Συνασπισμό και στη ΔΗΜΑΡ, της οποίας ήταν ιδρυτικό μέλος. Το έτος 1989 στις εκλογές του Ιουνίου και του Νοεμβρίου, εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού και το έτος 2012 ήταν υποψήφια βουλευτής Επικρατείας με τη ΔΗΜΑΡ.

Η συντρόφισσα Εύα Κοταμανίδου θα είναι παρούσα στους αγώνες της Αριστεράς. Με τον στιβαρό λόγο της, με την αυστηρή και συνάμα τρυφερή φωνή της να ηχεί και να προτρέπει για αγώνες. Όπως ηχούσε στις συγκεντρώσεις, όταν άνοιγε τις εκδηλώσεις μας. Όπως κατέθετε τις απόψεις της στις εσωτερικές μας κομματικές διαδικασίες. Όπως θα την θυμόμαστε να υποδύεται στον κινηματογράφο και στο θέατρο τους μεγάλους ρόλους. Τώρα η σιωπή της φυγής από τη ζωή. Αυτή η σιωπή τώρα γίνεται ηχηρή για όσα έζησε, για όσα αγωνίσθηκε, για όσα προσέφερε.

Η μνήμη μας για την Εύα θα είναι ζωντανή

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet