Αμέσως μετά τη Μεταπολίτευση ήρθε στην Οργάνωση του ΚΚΕ Εσωτερικού στους Αμπελόκηπους, από τις πρώτες που συγκροτήθηκαν, ο Βασίλης και αυτό ήταν για μας μεγάλη χαρά. Γιατί τον γνωρίζαμε ως συνδικαλιστικό στέλεχος στη Γεωπονική και εκπρόσωπό τους στα φοιτητικά συνέδρια της ΕΦΕΕ, που ανήκε όμως στην τότε Νεολαία της ΕΡΕ. Σε μία ομάδα αυτής της οργάνωσης, που ήταν πολιτικά κοντά στον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, η οποία εθεωρείτο η «φωτισμένη δεξιά», με δημοκρατικές ευαισθησίες, οπαδοί μιας πολιτικής ομαλότητας και δημοκρατικής πορείας του τόπου. Μιας ομάδας φοιτητών από διάφορες σχολές, που βρισκόταν σε «κόντρα» με τη γραμμή της ΕΡΕΝ, που πήγαζε από την ΕΚΟΦ, που σαν οντότητα είχε μεν τότε διαλυθεί, αλλά επηρέαζε με φιλοχουντικές απόψεις τη νεολαία.

Σ’ αυτή ανήκαν μεταξύ άλλων ο Θόδωρος Μπεχράκης και ο αείμνηστος Νίκος Μανίκας από το Πολυτεχνείο, ο Λάκης Δόλγερας από την Οδοντιατρική και ο Βασίλης από τη Γεωπονική. Στη διάρκεια της χούντας όλοι αυτοί, αλλά ασφαλώς και άλλοι που δεν γνωρίζω, ριζοσπαστικοποιήθηκαν ραγδαία και… βίαια. Μάλιστα ο Ν. Μανίκας είχε πάει, νωρίς-νωρίς μάρτυρας υπεράσπισης σε δίκη παιδιών της ΕΦΕΕ, που είχαν συλληφθεί πριν το πραξικόπημα και δικάστηκαν αμέσως μετά επειδή τραγουδούσαν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά»!

Με τη μεταπολίτευση οι Μανίκας, Δόλγερας και Πάικος πέρασαν στην Αριστερά. Ο πρώτος στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και οι άλλοι δύο στο ΚΚΕ Εσωτερικού. Η ριζοσπαστικοποίηση μέσα από τη συμμετοχή τους στον αντιδικτατορικό αγώνα τους είχε φέρει κοντά στην Αριστερά. Το ίδιο άλλωστε συνέβη και με στελέχη της Νεολαίας του Κέντρου (ΟΝΕΚ).

Ο Βασίλης ήρθε και εντάχθηκε στην Οργάνωση Αμπελοκήπων όπου και έμεινε μέλος της μέχρι το οδυνηρό τέλος, αφού πέρασε από ΕΑΡ, Συνασπισμό και τώρα ΣΥΡΙΖΑ. Οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν του επέτρεπαν να παίρνει μέρος συχνά στις συνελεύσεις. Ήταν όμως παρών στις υποχρεώσεις του, τις οικονομικές, αλλά και σε κάθε σημαντική εσωκομματική διαδικασία.

Επαγγελματικά μπορούσε λόγω «δημοσιογραφικού μεγέθους» να βρεθεί πολύ ψηλά, αν έδινε γη και ύδωρ. Δεν το έκανε όμως. Προτίμησε να διδάξει δημοσιογραφική δεοντολογία σε νεώτερους συναδέλφους και να κρατήσει καθαρή την πένα του και τη φωνή του από τον ρ/σ 9,84 και την Αυγή.

Μανόλης Αναστασιάδης Περισσότερα Άρθρα
Πρόσφατα άρθρα ( Θέματα )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet