Αλληλεγγύη στους κρατούμενους

 

abc-belarus.org

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα σε διάφορες πόλεις του κόσμου οι δράσεις αλληλεγγύης στους δεκάδες λευκορώσους ακτιβιστές, που βρίσκονται φυλακισμένοι επειδή συμμετείχαν στην εξέγερση του Αυγούστου ενάντια στο αυταρχικό καθεστώς του Αλεξάντερ Λουκασένκο. Να σημειωθεί ότι οι κρατούμενοι κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα που επισύρουν ποινές πολυετούς φυλάκισης, ενώ πολλοί άνθρωποι αναγκάζονται να κρύβονται αφού η αστυνομία συνεχίζει να κάνει συλλήψεις.

 

Δημοψήφισμα, τώρα

 

www.780milijonov.si

 

Συνεχίζεται η εκστρατεία της σλοβενικής Αριστεράς (Levica) για την συγκέντρωση 40.000 υπογραφών, που απαιτούνται για να ζητηθεί δημοψήφισμα ενάντια στα 780 εκατ. ευρώ για αμυντικές δαπάνες που ψήφισε στις 21 Νοεμβρίου η δεξιά κυβέρνηση του Γιάνεζ Γιάνσα, εν μέσω μιας τεράστιας υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Όπως αναφέρεται, σε μια χώρα που δεν απειλείται στρατιωτικά, με το ποσό αυτό μπορούν να χρηματοδοτηθούν 8 νέες κλινικές για την πανδημία, και να δημιουργηθούν 10.000 κατοικίες για άστεγους και 12.000 κρεβάτια σε γηροκομεία.

 

Ενάντια στο ρατσιστικό «έθιμο»

 

twitter.com/hashtag/ZwartePietIsRacisme

 

Χωρίς διαδηλώσεις, λόγω της πανδημίας, γίνονται φέτος στην Ολλανδία οι δράσεις ενάντια στον Μαύρο Πητ, ένα «έθιμο» που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Δεκέμβριου, με τους συμμετέχοντες να βάφονται στα μαύρα και να μιλούν με ψεύτικη προφορά διακωμωδώντας τον πληθυσμό της πρώην ολλανδικής αποικίας του Σουρινάμ. Το «έθιμο» έχει γίνει αντικείμενο έντονων αντιπαραθέσεων, αφού ακτιβιστές και μεταναστευτικές κοινότητες καταγγέλλουν ότι προωθεί ρατσιστικά στερεότυπα και ότι παραπέμπει στην αποικιοκρατία και τη δουλεία.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet