Ενάντια στις γυναικοκτονικές πολιτικές

 

100-reasons.org

 

Με στόχο τη συγκέντρωση 100.000 υπογραφών, συνεχίζεται μέχρι τις 8 Μάρτη η εκστρατεία που ξεκίνησαν στις 25 Νοέμβρη κούρδισες φεμινίστριες ενάντια στις γυναικοκτονικές πολιτικές του Ταγίπ Ερντογάν. Όπως αναφέρουν, στα χρόνια του τούρκου προέδρου, ενός ανθρώπου με φαλλοκρατική, φασιστική και ρατσιστική νοοτροπία που στοχεύει τις κούρδισες με συνειδητό, προγραμματισμένο και συγκεκριμένο τρόπο, η εναντίον τους βία, που δεν είναι σύμπτωση ούτε αποσυνδέεται από τις κρατικές πολιτικές, έχει αυξηθεί κατά 1.400%.

 

Δικαιοσύνη για την Μαριέλ

 

www.facebook.com/hashtag/1000diassemrespostas

 

Χίλιες ημέρες μετά τη δολοφονία της Μαριέλ Φράνκο, δημοτικής συμβούλου στο Ρίο ντε Τζανέιρο και ακτιβίστριας για την υπεράσπιση του μαύρου πληθυσμού, των γυναικών, των LGBT και των φτωχών στις φαβέλες, μια πλατιά συμμαχία από φίλους της, ακαδημαϊκούς, διανοούμενους και άλλους, ζητάει να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη. Να σημειωθεί, ότι πέρυσι συνελήφθηκαν δύο ύποπτοι και φυλακίστηκαν σε αναμονή της δίκης τους, ενώ πληθαίνουν τα στοιχεία που δείχνουν την σχέση τους με παραστρατιωτικές ομάδες και πρώην αστυνομικούς.

 

Μποϋκοτάζ στην τράπεζα

 

twitter.com/hashtag/BoycottHSBC

 

Συνεχίζεται στο Χονγκ Κονγκ η εκστρατεία για το μποϋκοτάζ της HSBC, με αφορμή το γεγονός ότι η τράπεζα έχει παγώσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς διάφορων «υπόπτων» (ακτιβιστών, ΜΚΟ υπέρ της δημοκρατίας, κλπ). Η ενέργεια της τράπεζας, που κατηγορείται ότι ενεργεί για πολιτικούς και όχι νομικούς λόγους, ήρθε σε συνέχεια του πρόσφατου θεσπισμένου νόμου περί εθνικής ασφάλειας, που αναφέρει ότι μπορούν να παγώνουν τραπεζικοί λογαριασμοί κατά τη διάρκεια μιας έρευνας χωρίς δικαστική απόφαση, και χωρίς να μπορούν οι θιγόμενοι να κάνουν προσφυγή.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet