«Άπνοια», σύνθεση κειμένων του Μ. Ποντίκα

Επαναλαμβάνεται για έξι μόνο παραστάσεις το εξαιρετικά ενδιαφέρον εγχείρημα των Nova Melancholia, «Άπνοια». Πρόκειται για σπιτική περφ῾῾῾῾όρμανς πάνω σε κείμενα του Μάριου Ποντίκα. Η παράσταση δίνεται σε ένα διαμέρισμα στα Εξάρχεια, στην οδό Νοταρά 56, περιβάλλον που δημιουργεί ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Η ομάδα Nova Melancholia υπάρχει από το 2007 και μέχρι σήμερα έχει δώσει ενδιαφέρουσες δουλειές στο είδος της θεατρικής και εικαστικής περφόρμανς. Έχει βραβευτεί για τις προτάσεις της και συμμετέχει ενεργά στο αυτοδιαχειριστικό εγχείρημα του «Εμπρός».
Τα κείμενα είναι δουλεμένα έξυπνα και με πολύ χιούμορ. Παίζουν η Βίκυ Κυριακουλάκου, ο Βασίλης Νούλας και ο Κώστας Τζημούλης. Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (25-26-27 Σεπτεμβρίου, 2-3-4 και 9-10-11 Οκτωβρίου), στις 6.30μ.μ. Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6972730557.


«Η πείνα» του Κνουτ Χάμσουν

To κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton7 σε συνεργασία με το περιοδικό δρόμου «σχεδία» παρουσιάζουν σε θεατρική διασκευή το λογοτεχνικό έργο του Κνουτ Χάμσουν «Η πείνα». Η παράσταση αποτελεί προσφορά στους φίλους, αναγνώστες και τους ανθρώπουςτης «σχεδίας», καθώς και τους φιλοξενούμενους του ξενοδοχείου «Ιονίς» (ξενώνας φιλοξενίας αστέγων του ΚΥΑΔΑ Δήμου Αθηναίων) στο πλαίσιο του προγράμματος Arts for Social Development της EUNIC.
Η Πείνα, που γράφτηκε το 1890, είναι ένα από τα αδιαμφισβήτητα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Γραμμένο στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα, το πιο δημοφιλές και πολυμεταφρασμένο έργο του Χάμσουν, είναι ένα έργο έντονα αυτοβιογραφικό, κλειστοφοβικό και κατά στιγμές αφόρητα ρεαλιστικό, με σαφείς επιρροές από το «Υπόγειο» του Ντοστογιέφσκι.
Σκοπός της παράστασης είναι να αναδειχθεί η αναγκαιότητα της αλληλεγγύης στις σημερινές κοινωνίες και η προοπτική της είναι να παρουσιαστεί και σε χώρους που δραστηριοποιούνται διάφορες συλλογικότητες.
Τη μετάφραση και τη θεατρική προσαρμογή έκανε ο Αναστάσιος Βενέτης, τη σκηνοθετική επιμέλεια η Μαρία Μητροπούλου, τα κοστούμια η Δέσποινα Χειμώνα. Ερμηνεύει ο Πέρης Μιχαηλίδης.
Παραστάσεις: Για τρεις μόνο παραστάσεις 25, 26, 27 Σεπτεμβρίου, στις 9μ.μ., στο Beton7 (Πύδνας 7, Βοτανικός). Tηλέφωνο κρατήσεων 2107512625 (Beton7), 213 0231220 (περιοδικό δρόμου «σχεδία»). Η είσοδος είναι ελεύθερη


«Ο Ελ. Βενιζέλος στη Βουλή των Ελλήνων»

Η παράσταση «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στη Βουλή των Ελλήνων την άνοιξη του 1932», που ανέβηκε πέρυσι την άνοιξη στο θέατρο Κυδωνία των Χανίων, έρχεται στην Αθήνα. Η παράσταση είναι μία συμπαραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου Μνήμη και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και βασίζεται σε τρεις αγορεύσεις του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Βουλή το 1932 με θέμα την τότε οικονομική κατάσταση, τη μικρασιατική καταστροφή και τον εθνικό διχασμό.
Τη σκηνοθεσία, την προσαρμογή των κειμένων και την ερμηνεία του ρόλου του Ελευθέριου Βενιζέλου έχει αναλάβει ο Μιχάλης Βιρβιδάκης. Βοηθοί σκηνοθέτη η Ρίτα Μαρτσάκη και ο Αιμίλιος Καλογερής, βίντεο παράστασης ο Σταύρος Ψυλλάκης, σκηνικά και κοστούμια η Ξανθή Κόντου, συνθέσεις ήχων ο Δημήτρης Ιατρόπουλος, φωτισμοί η Μαρία Μπαλαντίνου και ο Γιώργος Πέντες.
Παραστάσεις: Για τρεις μόνο παραστάσεις, Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στις 9μ.μ., στο θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet