Οι γυναίκες διεκδικούν

 

twitter.com/forofeministard

 

Δεκάδες φεμινιστικές οργανώσεις στην Δομινικανή Δημοκρατία, ξεκίνησαν εκστρατεία την Τετάρτη διεκδικώντας το δικαίωμα στην ελεύθερη έκτρωση και έναν ποινικό κώδικα που να χαρακτηρίζει τις δολοφονίες των γυναικών ως γυναικοκτονίες. Να σημειωθεί ότι η χώρα της κεντρικής Αμερικής είναι μία από τις πιο συντηρητικές στην περιοχή και απαγορεύει την έκτρωση σε κάθε περίπτωση χωρίς εξαιρέσεις, ενώ η πατριαρχία αντικατοπτρίζεται ακόμη και στο γεγονός ότι στην πρόσφατη συζήτηση στο Κογκρέσο για τον τερματισμό του παιδικού γάμου υπήρχαν έντονες αντιδράσεις.

 

Να τερματιστεί η ατιμωρησία

 

www.facebook.com/encuentromemoria

 

Περισσότερες από εκατό οργανώσεις υπεράσπισης της ιστορικής μνήμης και θυμάτων του δικτάτορα Φράνκο, υπογράφουν το κείμενο αντιρρήσεων που δόθηκε την Τρίτη στο Κογκρέσο των Αντιπροσώπων σχετικά με το νόμο για την Δημοκρατική Μνήμη που ετοιμάζει η ισπανική κυβέρνηση. Όπως αναφέρουν, το προσχέδιο του νομοσχεδίου που εγκρίθηκε τον Σεπτέμβριο δεν εγγυάται την έρευνα και τη δίωξη των εγκλημάτων του καθεστώτος, και, κατά συνέπεια, απαιτείται να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις για τον τερματισμό της ατιμωρησίας.

 

Δημοψήφισμα, τώρα

 

www.facebook.com/hashtag/noalaluc

 

Συνεχίζεται στην Ουρουγουάη η συλλογή υπογραφών που κάνουν διάφορες κοινωνικές οργανώσεις, κινηματικές πρωτοβουλίες, συνδικαλιστικές ενώσεις, κλπ, με στόχο να γίνει δημοψήφισμα για την κατάργηση 133 άρθρων του LUC, ενός πολυνομοσχεδίου σκληρών νεοφιλελεύθερων μέτρων που ψήφισε η συντηρητική κυβέρνηση του Λουίς Λακάγιε Που. Μεταξύ άλλων, το LUC προωθεί την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, την ιδιωτικοποίηση στρατηγικών τομέων της οικονομίας, την ποινικοποίηση της κοινωνικής διαμαρτυρίας, κλπ.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet