Κείμενο στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ απο 93 Αντιστασιακούς κατά της Δικτατορίας

Από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε τις προσδοκίες του (για την έξοδο από την οικονομική κρίση και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και της Εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας μας) στην Αριστερά, η κυβέρνηση δεν είχε να αναμετρηθεί μόνο με τις δυνάμεις του νεοφιλελεύθερου οικονομισμού εντός και εκτός της χώρας, αλλά και με τις αξεπέραστες αδυναμίες στο εσωτερικό του συνεκτικού κορμού της, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Μένει η πικρή γεύση από την ιδεολογική και πολιτική ανεπάρκεια, που επέδειξαν πρόσωπα σε θέσεις κομματικής και κυβερνητικής ευθύνης:
Την απόλυτη αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του 21ου αιώνα, να αντικρίσουν χωρίς δογματικές παρωπίδες τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, που είναι πραγματικότητα ευρωπαϊκή και παγκόσμια. Την παντελή έλλειψη ενός ξεχωριστού διαχρονικού χαρακτηριστικού της Αριστεράς: της θαρραλέας αντιμετώπισης των προκλήσεων της Ιστορίας στο πεδίο της κοινωνίας και της πολιτικής. Ανάμεσα στις δύο αυτές συμπληγάδες πέτρες υποχρεώθηκε να διαβεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Και πέρασε. Όχι όμως αλώβητος: οι προκλήσεις παραμένουν πάντα μπροστά...
Σήμερα επείγει να απαντηθεί, αν η χώρα θα συνεχίσει να κυβερνάται από μια Αριστερά που επιμένει στην απόφασή της να τελειώνει ο τόπος με την ενδημική διαπλοκή και διαφθορά, την αναξιοκρατία και την υποτέλεια ή αν θα επιστρέψει στο τέλμα της συντηρητικής, αντιλαϊκής και τελικά αδιέξοδης διαχείρισης από ένα πολιτικό σύστημα που ξόφλησε, χωρίς να μάθει ποτέ ούτε να κυβερνά, ούτε να αντιπολιτεύεται δημοκρατικά και παραγωγικά για τον τόπο.
Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, εναποθέτουμε τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις μας στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προσδοκίες και απαιτήσεις για μια πολιτική που πρέπει να φαίνεται και να είναι αριστερή: προοδευτική, φιλολαϊκή, αντισυστημική. Να περιγράφει συγκεκριμένες κυβερνητικές εφαρμογές (μεταρρυθμίσεις), που θα αμφισβητούν και θα ακυρώνουν αντίστοιχες μνημονιακές. Να γράφει (να καθαρογράφει αν θέλετε) το σύγχρονο «αφήγημα» της Αριστεράς για το ελληνικό και το ευρωπαϊκό μέλλον.
Οι καιροί είναι δύσβατοι, οι χρόνοι ασφυκτικοί. Δεν είναι, μολαταύτα, πιο πιεστικοί και αφόρητοι από τους δύσκολους καιρούς της ανάπηρης μετεμφυλιακής δημοκρατίας και από τα μαύρα χρόνια της στρατιωτικής δικτατορίας, 1967-1974, τότε, που, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της δημοκρατίας, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το φασισμό και πληρώσαμε με διώξεις, βασανιστήρια, φυλακές και εξορίες.
Για μας η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λευκή επιταγή σε ένα κόμμα, είναι πρωτίστως ψήφος εμπιστοσύνης στη δημοκρατία, στο αγωνιστικό φρόνημα και την εγκαρτέρηση του λαού μας, που παρά τη βάναυση μεταχείριση που του επιφυλάχθηκε, παρά τις προσβολές, τις απειλές και την συνεχή προσπάθεια εκφοβισμού του, οδεύει ψύχραιμα και αποφασισμένα στις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ακολουθούν οι υπογραφές:
Σπύρος Αναγνωστόπουλος, Μανώλης Αναστασιάδης, Παναγιώτα Αρμάου, Βάσω Βισόκαλη – Γεωργίου, Κώστας Βογιατζής, Μπάμπης Γεωργούλας, Αθηνά Γιάνναρου – Νικολάου, Μαργαρίτα Γιαραλή, Κωστής Γιούργος, Λάγια Γιούργου, Γιάννης Γκιρκούδης, Βασίλης Γκόγκογλου, Θανάσης Γρέβιας, Αλέξανδρος Γρίμπας, Ρίκα Δημησιάνου, Δημοσθένης Δώδος, Δημήτρης Ελευθεριάδης, Λάμπρος Ζώης, Μιχάλης Θεοδωρακάκος, Τάσος Θεοδωρίδης, Μπούλη Θεοφυλακτοπούλου, Θανάσης Καλαφάτης, Θόδωρος Καλογήρου, Ρία Καλφακάκου, Θανάσης Καρτερός, Δημήτρης Κασιούμης, Νίκος Κιάος, Παύλος Κλαυδιανός, Μπάμπης Κοβάνης, Σεραφείμ Κοβάνης, Αντωνία Κυβέλου, Σοφία Κυπριώτου, Μανώλης Κυριάκης, Δημήτρης Κωσταράκος, Βασίλης Κωτούλας, Βασίλης Λασκαρίδης, Κική Λασκαρίδου, Ευρυδίκη Λερού, Αντώνης Λιάκος, Έλλη Λόλα, Θόδωρος Μαλικιώσης, Κώστας Μανταίος, Αριστείδης Μανωλάκος, Ανδρέας Μάρκου, Γιάννης Μαστοράκης, Καίτη Ματθαίου, Νατάσα Μερτίκα, Μιχάλης Μπαλάγκας, Γιώργος Μπαλάσης, Βασίλης Μπαλωμένος, Μανώλης Μπαστάκης, Νανώ Μπεκροδημήτρη, Ελένη Μπενά, Νία Μπενά, Τάκης Μπενάς, Ρούλης Νάσκου, Ανδρέας Νεφελούδης, Γιώργος Νικολακάκης, Δημήτρης Ντοκόπουλος, Γιάννης Ξαρχουλάκος, Ζωή Ξενάκη, Μιχάλης Πανταχός, Νίκος Πανώριος, Ηλίας Οικονόμου, Κώστας Παπαδόπουλος, Ελευθερία Πίσσαρη, Μάγδα Πίτακα, Ανδρέας Σαββάκης, Πόλυ Σαββινίδου, Σελήνη Σαββινίδου, Γιώργος Σαγιάς, Σπύρος Σακκέτας, Ζωή Σβώλου, Νίκος Σκουφάκης, Πέτρος Σταθάκος, Γιάννης Σταματάκης, Έλλη Στεφανίδου, Στέφανος Στεφάνου, Γιάννης Στρατής, Φρόσω Συμεωνίδου, Τασία Σωτηριάδου, Περικλής Τερζής, Πόπη Τζεμπελίκου, Νίκος Τσαγκρής, Κλέαρχος Τσαουσίδης, Σωτήρης Τσιακμάκης, Δημήτρης Τσιώλης, Κυριάκος Φακυρούδης, Βαγγέλης Φράγκος, Φαίδων Χατζηδημητρίου, Ζαχαρούλα Χονδροκούκη – Καπουράνη, Νίκος Χρυσανθόπουλος
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet