Δικαιοσύνη, τώρα

 

www.central-cambodia.org

 

Επτά χρόνια μετά τη δολοφονία τεσσάρων εργαζομένων από την αστυνομία στην Καμπότζη, γονείς και φίλοι των θυμάτων ζητούν οι ένοχοι να οδηγηθούν επιτέλους στη δικαιοσύνη. Όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε πραγματικές σφαίρες για να διαλύσει χιλιάδες εργαζόμενους στα κάτεργα του χώρου της ένδυσης, που διαδήλωσαν στο κέντρο της Πνομ Πεν ζητώντας αύξηση των μισθών και καλύτερες συνθήκες εργασίας, ενώ η επίσημη κυβερνητική θέση είναι ότι όλα έγιναν καλώς επειδή έπρεπε να αποτραπεί μια εξέγερση.

 

Πρωτοχρονιά στις φυλακές

 

www.silvesterzumknast.nostate.net

 

Συνεχίζοντας την κινηματική παράδοση, έτσι και φέτος ακτιβιστές της ριζοσπαστικής αριστεράς και της αυτονομίας ετοιμάζονται για δράσεις αλληλεγγύης έξω από διάφορες γερμανικές φυλακές το βράδυ της πρωτοχρονιάς. Σε μια κοινωνία που οι νόμοι αντανακλούν τις σχέσεις εξουσίας και εκμετάλλευσης, η πρωτοβουλία προσπαθεί για μια κοινωνία χωρίς φυλακές, αφού βασικός σκοπός των φυλακών είναι να πείσουν τους ανθρώπους ότι o μοναδικός αποδεκτός τρόπος δράσης τους είναι αυτός που βοηθάει το σύστημα να παραμένει ζωντανό.

 

Ενάντια στις γυναικοκτονίες

 

www.facebook.com/hashtag/nossiguenmatando

 

Με μεγάλη επιτυχία έγινε το Σάββατο στην Χιλή η εθνική κινητοποίηση ενάντια στις γυναικοκτονίες, μια φεμινιστική πρωτοβουλία που είχε στόχο να αναδείξει ότι οι δολοφονίες των γυναικών δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, αλλά εκφράζουν τη λογική ενός συστήματος, στο οποίο οι γυναίκες δεν είναι ίσες. Να σημειωθεί, ότι από την αρχή του χρόνου ο αριθμός των γυναικοκτονιών στη χώρα έχει φτάσει τις 56, με τους δράστες στις περισσότερες περιπτώσεις να παραμένουν ατιμώρητοι λόγω της πατριαρχικής δικαιοσύνης και των αναποτελεσματικών κρατικών μηχανισμών.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet