Νότης Μαυρουδής

«Ξαφνικοί επισκέπτες» (book+cd)

Εκδόσεις Άπαρσις

 

Εν αρχή είναι ο λόγος και το λόγο εδώ τον δίνει ο έμπειρος συνθέτης Νότης Μαυρουδής σε δώδεκα νέους στιχουργούς. Διαφορετικές προσωπικότητες, ιδιοσυγκρασίες και εκφράσεις με κοινό παρονομαστή την νεανική ποιητική διάθεση και το ταλέντο, στιχουργούν και εμπνέουν τον κορυφαίο μελωδό να γράψει και αυτή τη φορά υπέροχα λυρικά τραγούδια. Οι στιχουργοί είναι μαθητές του σπουδαίου στιχουργού Κώστα Φασουλά από το τμήμα στιχοποίησης του Μικρού Πολυτεχνείου και είναι οι εξής: Αλεφάντου Κέλλυ, Αναστασοπούλου Λυσάνδρα, Δαμαλά Ανδρομάχη, Δήμας Μιχάλης, Κολλινιάτη Ιωάννα, Κολοβέντζου Αντιγόνη, Κουντουριώτη Δήμητρα, Ματσούκα Βίβιαν, Παπαδοπούλου Ειρήνη, Ρουσοπούλου-Παππά Νίκη, Στράκαρης Παναγιώτης, Φωτοπούλου Νάνσυ.

Τον δίσκο κάνει ξεχωριστό η συμμετοχή σπουδαίων ερμηνευτών:

Γεράσιμος Ανδρεάτος, Δώρος Δημοσθένους, Βασίλης Λέκκας, Ηλίας Λιούγκος
Ειρήνη Τουμπάκη, Μόρφω Τσαϊρέλη. Οι φωνές τους αποτελούν ένα ουράνιο τόξο με τα πιο όμορφα ηχοχρώματα. Στα τραγούδια συμμετέχει χορωδία υπό τη διεύθυνση της κ. Αλεξάνδρας Μητσοπούλου και έπαιξαν οι μουσικοί: Ηλεκτρικό μπάσο ο Νάσος Αντωνίου, κιθάρες: κλασική ο Νότης Μαυρουδής, ηλεκτρικές-ακουστικές-Μπαγλαμά, μπαλαλάικα-μπουζούκι ο Κώστας Παρίσσης, τύμπανα ο Μανώλης Τόμπρος, ακορντεόν ο Ντίνος Χατζηιορδάνου. Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Κώστας Παρίσσης και ο καλός ήχος οφείλεται στο studio Praxis.

Το cd συνοδεύεται από ένα εξαιρετικά επιμελημένο βιβλίο με κείμενα του συνθέτη, του στιχουργού Κώστα Φασουλά και του ποιητή Γιώργου Μαρκόπουλου, με φωτογραφίες και πλούσιο ενημερωτικό υλικό. Συγχαρητήρια στους συντελεστές: Γεωργία Αλεβιζάκη (σχεδιασμός υλικού), Κατερίνα Θανοπούλου (επιμέλεια έκδοσης), Σοφία Μοιραράκη (φωτογραφίες) και στις εκδόσεις Άπαρσις που κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες μας προσφέρουν ένα τόσο ελκυστικό άλμπουμ. Ένα ωραίο δώρο για τις γιορτές!

Καλή σας ακρόαση.

Λιάνα Μαλανδρενιώτη Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet