Καλύπτουν την παράνομη μεταφορά ανεμογεννητριών και κόβουν πρόστιμα σε πολίτες γιατί «η υπηρεσία ξέρει»…

 

19 Δεκεμβρίου, ξημερώματα: πλοίο με σβηστό το ΑΙΣ (παράνομα), με σβηστά φώτα, μετά από «σινιάλο», όπως τα πειρατικά, ξεφορτώνει στην Τήνο ανεμογεννήτριες. Αυτές μεταφέρονται για φύλαξη σε ένα αγροτεμάχιο της Αγίας Μαρίνας, με τη συνοδεία περιπολικών του Λιμενικού και του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου.

21 Δεκεμβρίου, ξημερώματα: Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μεταφέρονται και εξαρτήματα ανεμογεννητριών. Λίγες ώρες αργότερα, η Υπηρεσία Δόμησης (ΥΔΟΜ) Τήνου, σφραγίζει το αγροτεμάχιο στην Αγ. Μαρίνα, ως μη έχον νόμιμη χρήση, κατόπιν καταγγελίας και αυτοψίας.

23 Δεκεμβρίου, ξημερώματα: καταφθάνει και τρίτο φορτίο, επαναλαμβάνεται η ίδια διαδικασία. Ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Σιώτος, βρίσκεται στο αγροτεμάχιο και καταγγέλλει άμεσα τις ενέργειες του «επενδυτή» και των αστυνομικών αρχών που αγνοούν το σφράγισμα της ΥΔΟΜ. Ολοκληρώνεται η αυθαίρετη και παράνομη εκφόρτωση. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι πολίτες της Τήνου κινητοποιούνται και πραγματοποιούν ειρηνική διαμαρτυρία με πορεία από το Αστυνομικό Τμήμα ως το κέντρο της πόλης, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας – λόγω της πανδημίας. Κατά τη διάρκεια της πορείας, λιμενικοί, σε απόσταση, επιτηρούσαν και κατέγραφαν με κινητά τους διαδηλωτές, ενώ τα αυτοκίνητα της αστυνομίας διασταυρώθηκαν με το πλήθος.

24 Δεκεμβρίου: αρκετοί πολίτες, δέχονται τηλεφωνική πρόσκληση από το λιμεναρχείο για να περάσουν από εκεί «για υπόθεσή τους». Στις επίμονες ερωτήσεις των πολιτών για τη φύση της πρόσκλησης, δεν δίνεται απάντηση.

«Εγώ πήγα πρώτος από όλους και ένας λιμενικός μου επέδωσε μια κλήση για άσκοπη κυκλοφορία που έκανα, λέει, την προηγούμενη ημέρα το απόγευμα! Αφορούσε την παράνομη συμμετοχή μου σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον των ανεμογεννητριών, το προηγούμενο απόγευμα, παρόλο που εγώ ήμουν σπίτι μου με την οικογένειά μου!», δηλώνει στην «Εποχή» ο Γρηγόρης Μαρτούλας, και επισημαίνει: «Πολίτες που είναι στο σπίτι τους κατηγορούνται την επόμενη ημέρα για άσκοπη μετακίνηση, ενώ πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά, ασκώντας το συνταγματικό τους δικαίωμα, κατηγορούνται για άσκοπη μετακίνηση και υποχρεώνονται να πληρώσουν 300 ευρώ πρόστιμο. Ανάμεσα στους 20 που κλήθηκαν, εκτός από μένα και τη σύζυγό μου, ήταν και άλλοι συμπολίτες που έτυχε να μη συμμετέχουν στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία! Πρέπει όλο αυτό να το σταματήσουμε, να ανακτήσουμε την αξιοπρέπεια μας και την ελευθερία μας».

28 Δεκεμβρίου: συνεχίζεται η επίδοση προστίμων, από σπίτι σε σπίτι, σε πολλούς πολίτες του νησιού, τόσο από το Λιμενικό όσο και από την Αστυνομία. Σε πολλούς από αυτούς έχουμε διπλή επίδοση προστίμου.

 

 

Ο Παναγιώτης Αλικάρης, καταγγέλλει: «Τα συγκεκριμένα πρόστιμα, έρχονται μετά από τις καταγγελίες των πολιτών για προνομιακή, τουλάχιστον, αντιμετώπιση των "επενδυτών" τόσο από την Αστυνομία όσο και από το Λιμενικό, το τελευταίο διάστημα. Ακολουθούν την αγωγή της εταιρείας σε εκατό συμπολίτες μας και τις μηνύσεις από την εταιρεία και την αστυνομία. Τα γεγονότα αυτά είναι άκρως ανησυχητικά και καταδεικνύουν ότι οι πολίτες της Τήνου παρακολουθούνται από τις δυνάμεις καταστολής, γιατί στις ερωτήσεις “πού ξέρετε τα σπίτια μας;”, απαντούν ότι “ η υπηρεσία ξέρει”».

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, σε αυστηρή ανακοίνωσή του, τονίζει: «Καταγγέλλουμε για άλλη μία φορά τη στάση αυτή, ζητάμε την άμεση ανάκληση όλων των προστίμων και όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών εναντίον των ειρηνικά διαμαρτυρόμενων πολιτών... Η κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτήσει για το αφόρητο κλίμα τρομοκρατίας που έχει δημιουργήσει απέναντι στην κοινωνία».

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Τήνου, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Γνωρίζουμε εδώ και καιρό για τον "υπερβάλλοντα ζήλο" που επιδεικνύει το Λιμενικό στην Τήνο… Δεν θα ανεχθούμε άλλο καμιά υπέρβαση και κατάχρηση εξουσίας. Δεν θα ανεχτούμε επ’ ουδενί φακέλωμα των συμπολιτών μας. Θα αντιδράσουμε με οποιοδήποτε νόμιμο μέσο και σύμφωνα με τα συνταγματικά μας δικαιώματα».

Εν αναμονή της επίσημης αντίδρασης της δημοτικής αρχής της Τήνου, επισημαίνεται ότι, ανάμεσα στις άλλες πρωτοβουλίες, ο δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος, ήδη από τις 14 Δεκεμβρίου, είχε προειδοποιήσει με επιστολή του προς κάθε κατεύθυνση, να μην επιτραπεί καμια «εκτέλεση διαδρομής» -θαλάσσιας ή οδικής- των φορτίων, με υλικά και εξαρτήματα ανεμογεννητριών καθώς εκκρεμεί η σχετική δικαστική διαδικασία.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος σε δημόσια αντιπαράθεσή του με τον αντιπεριφερειάρχη νοτίου Αιγαίου τοποθέτησε το συμφέρον του νησιού πάνω από οποιοδήποτε κομματικό συμφέρον. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τελεί υπό «θεσμικό διωγμό» και πολιτική καραντίνα από την κυβέρνηση των «επενδυτών» και τους συμβούλους της δεξιάς πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου. Συσπειρώνει, όμως, όλους τους πολίτες της Τήνου καθώς παραμένει συνεπής στη θέση του εναντίον των ανεμογεννητριών και των «επενδύσεων» που αντιστρατεύονται το περιβάλλον.

Πρόσφατα άρθρα ( Περιβάλλον )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet