Οργή για τις συλλήψεις

 

twitter.com/hashtag/StandwithHongKong

 

Οργή έχουν προκαλέσει οι συλλήψεις 53 ακτιβιστών που έκανε τα ξημερώματα της Τετάρτης η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ, με βάση τον νόμο για την εθνική ασφάλεια που επέβαλε η Κίνα. Οι συλληφθέντες ήταν υποψήφιοι με το δημοκρατικό στρατόπεδο στην προκριματική εκλογική διαδικασία του περασμένου Ιουλίου, η οποία αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, με στόχο να δημιουργηθεί πλειοψηφία στη βουλή, πράγμα που με βάση τον νόμο σημαίνει ανατροπή του κράτους και επιφέρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

 

Λευτεριά στους κρατούμενους

 

libertadpresospoliticosargentinos.wordpress.com

 

Εκατοντάδες άνθρωποι (νομπελίστες, πανεπιστημιακοί, ακτιβιστές, κ.λπ.), με επιστολή που έστειλαν στον πρόεδρο της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες κάνουν έκκληση το 2021 να είναι μια χρονιά χωρίς πολιτικούς κρατούμενους. Όπως αναφέρουν, όλοι οι κρατούμενοι είναι θύματα δικαστικών και πολιτικών διώξεων, και για αυτό το λόγο πρέπει να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, εντός του συνταγματικού πλαισίου, για να αποκατασταθούν τα παραβιασμένα δικαιώματά τους και να ανακτηθεί η ελευθερία τους.

 

Ενάντια στο ξέπλυμα του καθεστώτος

 

www.fidh.org

 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε ακτιβιστές και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Σαουδική Αραβία η αγορά, έναντι 80 εκατ. ευρώ για πέντε χρόνια, των δικαιωμάτων του Ράλι Ντακάρ από τον βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζμ. Όπως αναφέρουν, το καθεστώς χρησιμοποιεί τη διοργάνωση, που ξεκίνησε την Κυριακή στην Τζέντα και θα διαρκέσει 12 ημέρες, ως μια επιχείρηση μάρκετινγκ για να δημιουργήσει μια πλαστή εικόνα, και να κρύψει τις συλλήψεις των επικριτών του, τα βασανιστήρια των κρατουμένων, τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων, κ.λπ.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet