Ένα κείμενο συλλογής υπογραφών, το οποίο έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα avaaz, ζητά να σταματήσει η επιχείρηση εξόντωσης του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα και να μεταχθεί αμέσως στη φυλακή Κορυδαλλού. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας στις 8 Ιανουαρίου και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή αφού έχει περάσει μόλις 1,5 χρόνος από την τελευταία φορά που έκανε απεργία πείνας, με αποτέλεσμα ο οργανισμός του να μην έχει προλάβει να επανέλθει πλήρως. Το κείμενο συλλογής υπογραφών αναφέρει τα εξής:

«Όσοι-ες υπογράφουμε αυτό το κείμενο, καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη μεθόδευση σε βάρος του επί 18 χρόνια και 4 μήνες κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα, εκ μέρους της κυβέρνησης, με μοναδικό κίνητρο την εκδικητικότητα για την πολιτική στάση του και την εξόντωσή του, και βεβαίως αποκλειστικό στόχο όλους τους δυνάμει αντιπάλους του συστήματος.

Θεωρούμε ότι η σωρεία παραβιάσεων νόμων, η συνεχής συκοφάντησή του από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και κυβερνητικούς αξιωματούχους και η εργώδης ανάμειξη του ίδιου του πρωθυπουργού στην οργάνωση της εξαίρεσής του από τα στοιχειώδη δικαιώματά του ως κρατουμένου, με κατάληξη τη σκανδαλωδώς παράνομη μεταγωγή του, σε άθλιες συνθήκες, στη φυλακή Δομοκού, βοούν για τη ζοφερή μεθόδευση σε βάρος του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δηλώνουμε ότι αρνούμαστε την επιχείρηση εξόντωσής του, με εξαιρετικά βεβαρυμμένη υγεία, 63χρονου απεργού πείνας, και τη μετατροπή της υγειονομικής καραντίνας σε λοκντάουν των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών».

Μέχρι στιγμής, η μοναδική ανακοίνωση που έχει δημοσιευτεί γι’ αυτό το θέμα από οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς, είναι από το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και έχει τον εύγλωττο τίτλο «Προσπαθούν να τον εξοντώσουν». Θα μου πείτε, βέβαια, ότι οι εποχές έχουν αλλάξει κι ο κύκλος της Επαναστατικής Οργάνωσης 17Ν έχει κλείσει. Κι αυτόν τον κύκλο τον έκλεισε με την παράδοσή του στις αρχές και με τη συνολική στάση του ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Μια στάση με ιδεολογική συνέπεια, γενναία κι αξιοπρεπή κατά την οποία ανέλαβε πλήρως την πολιτική ευθύνη των ενεργειών της οργάνωσης. Όποιες σημαντικές διαφωνίες κι αν υπάρχουν για την ένοπλη δράση και τις ενέργειες της 17Ν, υπάρχει και η ανθρώπινη οντότητα, ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας του οποίου τα δικαιώματα κονιορτοποιούνται και χρησιμοποιούνται φωτογραφικές νομοθετικές ρυθμίσεις για την ουσιαστική εξόντωσή του. Γιατί άραγε η Αριστερά, σχεδόν συνολικά, σιωπά μπροστά σ’ αυτό το όργιο αυθαιρεσιών, μονομέρειας κι εκδικητικότητας που προέρχεται από μια ακροδεξιά κυβέρνηση η οποία στοχεύει στην ολοκληρωτική καταπάτηση ακόμα και των στοιχειωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών; Ως πότε η φοβία της επικοινωνιακής ταύτισης της Αριστεράς με την «τρομοκρατία» θα καθορίζει την στάση της και θα αναιρεί το ταυτοτικό της χαρακτηριστικό της αλληλεγγύης; Αν συνεχίσουμε να φοβόμαστε και αν καθορίζει τη στάση μας η επικοινωνιακή παντοδυναμία της κυβέρνησης και τα προβοκατόρικα fake news που χρησιμοποιούν κατά κόρον παραποιώντας την αλήθεια, θα παίξουμε ολοκληρωτικά στο παιχνίδι τους. Θα κυριαρχήσει η αυτολογοκρισία και η αυτοακύρωση των απόψεών μας, μέσα σε ένα καθεστώς φόβου που θα παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Εκτός κι αν για την Αριστερά, ο Δημήτρης Κουφοντίνας αποτελεί ένα βαρίδι και μια εκκρεμότητα για τα οποία πρέπει να δίνει συνεχώς εξετάσεις και να επιδεικνύει καλή διαγωγή, κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη του αστικού συστήματος.

Ο δικηγόρος του διαβόλου Περισσότερα Άρθρα
Πρόσφατα άρθρα ( Δαιμονικά )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet