Ενάντια στην ακροδεξιά

 

www.facebook.com/redunitaria

 

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή στην Λισαβόνα ενάντια στην Μαρίν Λεπέν, που πήγε στην πορτογαλική πρωτεύουσα για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Αντρέ Βεντούρα στις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιανουαρίου. Η κινητοποίηση έγινε από μια πλατιά συμμαχία διαφόρων οργανώσεων, που ανέφεραν ότι ο Βεντούρα, ο οποίος είναι πρόεδρος και βουλευτής του ακροδεξιού Τσέγκα, με τη ρητορική του μίσους χρησιμοποιεί την προεκλογική εκστρατεία για να διαδώσει τη φασιστική ιδεολογία του.

 

Στο δρόμο για το Δελχί

 

twitter.com/hashtag/BurnFarmLawsOnLohri

 

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες των ινδών αγροτών για την μεγάλη κινητοποίηση της 26ης Ιανουαρίου, ημέρα της Δημοκρατίας της Ινδίας, στο Δελχί, ενάντια στο νόμο για την γεωργική μεταρρύθμιση που ψήφισε η κυβέρνηση Μόντι, ο οποίος απελευθερώνει τις τιμές και τους αφήνει στο έλεος των μεγάλων εταιρειών που ελέγχουν τη διανομή τροφίμων, Ήδη οι πρώτοι αγρότες άρχισαν το ταξίδι τους προς την ινδική πρωτεύουσα από διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ εκπρόσωποί τους αναφέρουν ότι ο αριθμός τους μπορεί να ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια.

 

Δικαίωμα στο γάμο για όλους/ες

 

www.jsmefer.cz

 

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει την εκστρατεία για την νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων στην Τσεχία, ένα θέμα που σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα βρίσκει σύμφωνο το 60% του πληθυσμού, αφού η Τσεχία θεωρείται ως η πιο προοδευτική από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Η εκστρατεία συνεχίζεται, ενώ ακτιβιστές/στριες της ΛΟΑΤ κοινότητας αναφέρουν ότι ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου θα καλέσουν τα πολιτικά κόμματα να πουν τη θέση τους, και να σταματήσουν να σωπαίνουν λόγω εσωτερικών ισορροπιών.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet