Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ

 

wsf2021.net

 

Είκοσι χρόνια μετά τη γέννησή του στο Πόρτο Αλέγκρε, το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ ανοίγει σήμερα μια νέα εκδοχή του, που είναι η μεγαλύτερη της ιστορίας του αφού θα διαρκέσει 9 μέρες, και ίσως η πιο ξεχωριστή, δεδομένου του ουσιαστικά εικονικού προφίλ της. Με στόχο να προωθηθεί ο προβληματισμός, να ανταλλαχτούν εμπειρίες και να αναζητηθούν οι εναλλακτικές, σε αυτήν την διαδικτυακή συνάντηση θα συμμετέχουν περίπου 4.500 άνθρωποι από 80 χώρες, και θα γίνουν περισσότερες από 400 δραστηριότητες.

 

Μπλόκο στους νεοναζί

 

bgrmagdeburg.wordpress.com

 

Συνεχίζεται μέχρι την Τρίτη η εβδομάδα δράσεων «Ανοιχτό Μαγδεμβούργο», που γίνεται από μια πλατιά συμμαχία οργανώσεων και ακτιβιστών του αντιφασιστικού κινήματος, 76 χρόνια μετά το βομβαρδισμό της πόλης από βρετανικά αεροπλάνα που άφησε περισσότερα από 2.500 θύματα. Παράλληλα, η πρωτοβουλία κατάφερε και φέτος να μπλοκάρει την προγραμματισμένη πορεία διαφόρων νεοναζιστικών ομάδων, που από το 1998 επιδιώκουν να παρελάσουν στην πόλη σε μια κίνηση να εκμεταλλευτούν το γεγονός και να αποκαταστήσουν τον ναζισμό.

 

Το καραβάνι θα συνεχίσει

 

twitter.com/hashtag/CaravanaMigrante

 

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν το ταξίδι προς τις ΗΠΑ δηλώνουν οι περίπου 8.000 μετανάστες από την Ονδούρα που έχουν εγκλωβιστεί στην Γουατεμάλα, η οποία με βάση την συμφωνία για τη μετανάστευση που έκανε το 2019 με τον Τραμπ λειτουργεί ως ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους μετανάστες που έρχονται από το νότο. Να σημειωθεί, ότι το σαββατοκύριακο οι μετανάστες ήρθαν αντιμέτωποι με την άγρια καταστολή του στρατού της Γουατεμάλας, ενώ το Μεξικό έχει μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα για να τους εμποδίσει να τα περάσουν.

Δημήτρης Γκιβίσης Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet