Σε σποτ της Χρυσής Αυγής

«Θέλω όταν μεγαλώσω να έχω δουλειά», «Θέλω να μάθω σωστά την ιστορία μου», «Δεν θέλω να ξεπουλάνε το μέλλον μου», «Δεν θέλω να γίνω μειοψηφία στη χώρα μου», «Θέλουμε η Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες». Αυτά είναι τα λόγια που έβαλε στα στόματα παιδιών η Χρυσή Αυγή στο πλαίσιο της προεκλογικής της καμπάνιας. Και με αυτό τον τρόπο αυτά τα παιδιά στιγματίστηκαν, χωρίς προφανώς να είναι επιλογή τους, ως υποστηρικτές των ιδεών του νεοναζιστικού κόμματος. Ο Γιώργος Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, σχολιάζοντας το σποτ αυτό στην «Εποχή» έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η χρησιμοποίηση των παιδιών στις προεκλογικές καμπάνιες και σε τηλεοπτικά μηνύματα είναι κατά την άποψή μας αθέμιτη.
Μπορεί μάλιστα, κατά περίπτωση, να συνεπάγεται παραβιάσεις δικαιωμάτων των ανηλίκων που συμμετέχουν / προβάλλονται μέσω αυτών, αλλά και γενικότερα να συνιστά προσβολή της παιδικής ηλικίας, η οποία χρειάζεται να προστατεύεται από τις κομματικές αντιπαραθέσεις. Ακόμη περισσότερο, όμως, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να χρησιμοποιείται η φωνή και η εικόνα των ίδιων των παιδιών για την προβολή, αναπαραγωγή και διάδοση μισαλλόδοξου λόγου και ρατσιστικών μηνυμάτων κατά προσώπων που διαμένουν στη χώρα, περιλαμβανομένων βέβαια και των παιδιών.
Τέτοιες πρακτικές θα πρέπει με κοινή συμφωνία των κομμάτων να παρεμποδιστούν, ώστε να αποτρέπεται τόσο η εκμετάλλευση των παιδιών για προεκλογικούς σκοπούς όσο και η διάδοση του διχαστικού και του ρατσιστικού λόγου στη νέα γενιά.»
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet