Αλληλεγγύη στους μετανάστες

 

imumi.org

 

Περισσότερες από 200 κοινωνικές οργανώσεις στο Μεξικό, ζητούν από τον πρόεδρο  Λόπες Ομπραδόρ να πάρει αποτελεσματικά μέτρα προστασίας για τους μετανάστες των χωρών της Κεντρικής Αμερικής που διέρχονται από το Μεξικό για να πάνε στις ΗΠΑ. Όπως αναφέρουν, τα τελευταία χρόνια χιλιάδες άνθρωποι έχουν πέσει θύματα επιθέσεων, κλοπών, βιασμών κ.λπ. από διάφορα κυκλώματα που δρουν ανενόχλητα, ενώ αφορμή για την πρωτοβουλία ήταν η σφαγή 19 μεταναστών που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ.   

 

Ενάντια στην κρατική βία

 

www.gaucheanticapitaliste.org         

 

Με άγρια καταστολή αντιμετώπισε η βελγική αστυνομία τη διαδήλωση που έγινε την Κυριακή στις Βρυξέλλες ενάντια στον ρατσιστικό και ταξικό χαρακτήρα της δικαιοσύνης και της αστυνομίας στο Βέλγιο. Να σημειωθεί, ότι οι διαδηλωτές είχαν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας αφού με πρόφαση την πανδημία η αστυνομία είχε απαγορεύσει τη διαδήλωση, ενώ αφορμή της κινητοποίησης ήταν τα συνεχόμενα περιστατικά κρατικής βίας, με πιο πρόσφατο τη δολοφονία ενός 19χρονου κατά την διάρκεια ενός αστυνομικού ελέγχου.

 

Μπολσονάρο παραιτήσου

 

twitter.com/hashtag/CarreataForaBolsonaro

 

Με αυτοκίνητα, τροχόσπιτα, μηχανές και ποδήλατα, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν την Κυριακή στους δρόμους διαφόρων πόλεων της Βραζιλίας ζητώντας την παραίτηση του Μπολσονάρο, και παράλληλα να κινηθεί από το Κογκρέσο διαδικασία κατηγορίας εναντίον του για την αποτυχία του στη διαχείριση της πανδημίας. Η κινητοποίηση οργανώθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και αποτύπωσε την τεράστια οργή που υπάρχει απέναντι στον βραζιλιάνο πρόεδρο, καθώς οι νεκροί από τον κορονοϊό στην χώρα έχουν ξεπεράσει τις 220.000.

Δημήτρης Γκιβίσης Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet