Ο πρώτος σύμβουλος της κυβέρνησης, δηλαδή η ομάδα επικοινωνιολόγων, πρότεινε, φαίνεται, στην κυβέρνηση ένα μείζονα αποπροσανατολισμό καθώς εμπεδώνεται στην κοινωνία η αναποτελεσματικότητα των μέτρων της κατά του κορονοϊού. Αντιπερισπασμό που αξιοποιεί το γνωστό καταφύγιο, προσώπων ή ομάδων της «εθνικόφρονος παρατάξεως», τον πατριωτισμό. Ανακοινώθηκε, με τη δέουσα επένδυση σε λόγια, ότι τον Μάρτιο, στα 200 χρόνια από την επανάσταση του ’21, θα γίνει μεγάλος εορτασμός με συμμετοχή υψηλών ξένων και μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για να γιορταστεί η επέτειος. Ανακοινώθηκε κάπως νωρίς, διότι η ανάγκη για καλές ειδήσεις είναι έκδηλη.

Θεάματα, λοιπόν, αντί συνεκτικής πολιτικής για την υγεία των πολιτών προσφέρει η κυβέρνηση. Καμιά και κανένας δεν απλοποιεί την εξαιρετικά δύσκολη και περίπλοκη κατάσταση όπου θα βρισκόταν κάθε κυβέρνηση με παρούσα ή και προϊούσα υγειονομική κρίση αλλά αυτή της ΝΔ, πραγματικά, προκαλεί. Οργανώνει μια τεράστια κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, του στρατού, δαπανά ή σωστότερα σπαταλά χρήματα, και με επίδειξη στρατιωτικής ισχύος – θα πετάξουν και τα Rafale–  με έπαρση, προβάλλοντας κάποια αόριστη μεγάλη ιδέα απευθύνεται στο πλήθος, για «να ξεχνάμε».

Σίγουρα, έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά της μωρής απόφασης τέλεσης Ολυμπιακών αγώνων το 2004, που ακόμη δυστυχώς πληρώνουμε. Είναι ειρωνεία, που οι πρωταγωνιστές τους τότε, συνεχίζουν να μας νουθετούν πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε τώρα «διότι έχουμε κρίση». Ας ετοιμαστούμε, λοιπόν, από τώρα να ακούσουμε και να διαβάσουμε τα όσα, βάσιμα, προβλέπουμε για τους υψηλούς ξένους που θα γιορτάσουν μαζί μας. Τους υψηλότατους Κάρολο, Μακρόν, Πούτιν. Επιτυχία πραγματικά. Διότι με εισήγησή της –τότε και τώρα υπεύθυνης– κ. Αγγελοπούλου προς τον Πρωθυπουργό όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ θα “συγχωνευθούν” επετειακά 25η Μαρτίου και Ναβαρίνο.

Παύλος Κλαυδιανός Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet