Ο Ν. Μιχαλολιάκος ομολόγησε ανήμερα της δολοφονίας του Π. Φύσσα

«Σε άλλες εποχές υπήρχαν επίλεκτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του δημοσιογραφικού κόσμου που κάποτε είχαν ανάλογες ομάδες περιφρούρησης. Στην Καλαμάτα είχαν γίνει μεγάλα επεισόδια. Είχαν πέσει πυροβολισμοί, είχαν γίνει τραυματισμοί. Σε αυτά δεν βλέπω κανείς να αναφέρεται. Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι την αναλαμβάνουμε, αλλά ποινική ευθύνη δεν υπάρχει. Αν υπήρχε, γιατί δεν υπήρξε ποτέ για τη δολοφονία του Τεμπονέρα ή τη δολοφονία Λαμπράκη; Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται γιατί ένας οπαδός, ένας φίλος του κόμματος προέβη σε μια καταδικαστέα πράξη;» Με αυτά τα λόγια ο υπόδικος -μεταξύ άλλων κατηγοριών- για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Νίκος Μιχαλολιάκος, ομολόγησε αν μη τι άλλο την ηθική αυτουργία του κόμματός του για τα εγκλήματα που έχει τελέσει η εν λόγω οργάνωση. Και μάλιστα, η ραδιοφωνική αυτή ομολογία έγινε ανήμερα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και αφού οι δικηγόροι υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής έκαναν τα πάντα για να μην καταθέσει η οικογένειά του την περασμένη εβδομάδα και χάσει ψήφους.
Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, με κοινή τους δήλωση, τόνισαν πως «στο πλαίσιο της απέλπιδας προσπάθειας των νεοναζί να υποδυθούν ότι έχουν “αλλάξει” και έχουν κάνει την “αυτοκριτική” τους, ο Φύρερ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος σε συνέντευξή του ομολόγησε την πολιτική ευθύνη της οργάνωσης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Με τον τρόπο αυτό, ο Μιχαλολιάκος αποδέχτηκε την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης». Λίγες ώρες αργότερα ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής προσπάθησε -ανεπιτυχώς- να ανασκευάσει τη δήλωσή του λέγοντας πως εννοεί «ότι επειδή ακριβώς υπήρξε οπαδός και όχι μέλος υπάρχει αυτή η (πολιτική) ευθύνη».
Η ψήφος στη Χρυσή Αυγή αυτή την Κυριακή αποτελεί μία ακόμα μαχαιριά στα θύματά της, αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας και έφτασαν μέχρι τις δικαστικές αίθουσες, αλλά και αυτά που δεν θα μάθουμε ποτέ. Αποτελεί ακόμα πολιτική νομιμοποίηση των νεοναζιστικών ιδεών που υποστηρίζει, καθώς θα ενδυθεί και πάλι το μανδύα του «νόμιμου πολιτικού κόμματος» σε περίπτωση επανεισόδου της στη Βουλή. Οι φασιστικές της ιδέες πρέπει να αποβληθούν από την κοινωνία, από κάθε γειτονιά, χώρο εργασίας ή εκπαίδευσης. Οφείλουμε όλοι μαζί να είμαστε ενωμένοι στον αγώνα ενάντια στο φασισμό.


Ι.Δ.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet