Ο Κώστας Ξενόπουλος είναι ο νέος δημοτικός σύμβουλος, μετά την εναλλαγή του με τον Αντώνη Γαζάκη, της ενωτικής Αριστερής παράταξης «Πόλη Ανάποδα - Δύναμη Ανατροπής» στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Τον Οκτώβρη του 2017 υπήρξε ένα ακόμη θύμα της ασύδοτης κι ανεξέλεγκτης αστυνομικής βίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας στο κεφάλι, μετά από απρόκλητη επίθεση αφιονισμένου ΜΑΤατζή. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και από τύχη απέφυγε σοβαρές βλάβες στην υγεία του. Η μήνυσή του προς την αστυνομία τέθηκε, όπως ήταν φυσικό (!), στο αρχείο ενώ η ΕΛΑΣ δεν δίστασε να ασκήσει ποινική δίωξη στον ίδιο με μια σειρά ψευδών κατηγοριών. Η εκδίκαση της υπόθεσης αυτής ορίστηκε για τις 9 Φλεβάρη. Σε συνέντευξή του στο alterthess.gr, ο Κώστας Ξενόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων:

Η αστυνομία, όπως μάθαμε, προχώρησε σε μήνυση εναντίον σας για το ίδιο περιστατικό, μήνυση που εκδικάζεται σε λίγες μέρες. Πως σχολιάζετε αυτή την αντίδραση;

Η αστυνομία τρεις περίπου μήνες μετά τη μήνυση που κατέθεσα, με ενημέρωσε πως μου ασκεί δίωξη για το περιστατικό, με ένα κατηγορητήριο που ξεκάθαρα δείχνει ότι η δίωξη ασκείται για πολιτικούς και εκδικητικούς λόγους. Κατά τη γνώμη μου, οι λόγοι που προχώρησε σε αυτήν την κίνηση είναι βασικά δύο. Καταρχάς, να βγει προς την κοινωνία ότι οι δυνάμεις καταστολής δρουν ανενόχλητα και ατιμώρητα εντός αλλά και εκτός νομικού πλαισίου και ότι όχι μόνο αν πέσεις θύμα της κρατικής βίας δεν θα βρεις το δίκιο σου, αλλά αντίθετα θα βρεις το μπελά σου, γιατί αυτοί μπορούν και κάνουν ότι θέλουν ακόμα και να λειτουργούν με όρους μαφίας. Να σημειώσω, επίσης, ότι η διαδικασία κοστίζει αρκετά χρήματα, γεγονός που είναι ακόμα ένας αποτρεπτικός παράγοντας στο να κινηθεί κάποιος νομικά εναντίον του κράτους.

Βεβαία θέλω να ευχαριστήσω σε αυτό το σημείο τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μου, και ειδικά τον δικηγόρο Γιώργο Λογοθέτη που ανέλαβε την υπόθεση, γιατί ούτε στιγμή δε με άφησαν να επωμιστώ μόνος μου τα οικονομικά βάρη της υπόθεσης και να νιώσω μόνος.

Ο δεύτερος λόγος της κίνησης τους είναι πιστεύω ένα μήνυμα προς τον πολιτικό χώρο που ανήκω (τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη μέλη του ΝΑΡ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι μόνο, έχουν δεχθεί δεκάδες διώξεις) που στόχο έχει την τρομοκράτηση μας και την παύση της δράσης μας, προσπάθεια που προφανώς πέφτει και θα πέφτει στο κενό.

Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή την πανδημία βλέπουμε να αναστέλλονται συνταγματικά δικαιώματα όπως της συνάθροισης ενώ η καταστολή εναντίον κυρίως των νέων ανθρώπων γίνεται όλο και πιο έντονη. Ποια τα περιθώρια αντίστασης στο ολοένα και συρρικνούμενο χώρο δικαιωμάτων;

Καταρχάς να πω ότι προκαλεί αηδία και δυστυχώς καμία έκπληξη ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται ακόμα και την πανδημία και τον πόνο, τους θανάτους και την αγωνία της κοινωνίας για να περάσει τα αντικοινωνικά μέτρα της ατζέντας της.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, βλέπουμε να λαμβάνονται, από υγειονομική σκοπιά, άχρηστα μέτρα που μόνο στόχο έχουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, όπως οι πρόσφατες απαγορεύσεις για τις συγκεντρώσεις, οι οποίες όμως σε όλες τις περιπτώσεις έσπασαν στην πράξη από τους χιλιάδες ανθρώπους που βγήκαν στο δρόμο.

Όσον αφορά τα περιθώρια αντίστασης πιστεύω ότι αυτοί θα κάνουν τη δουλεία τους κι εμείς τη δικιά μας. Και επειδή είμαστε η πλειοψηφία και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας πιστεύω ότι στο τέλος θα νικήσει ο οργανωμένος λαός. Μια βαθιά ανάσα ήταν και τα πρόσφατα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια. Έχουμε δρόμο μπροστά μας βέβαια αλλά μην ξεχνάμε ότι το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή…

Ποιες θα είναι οι κινήσεις σας από εδώ και πέρα και ποιο το μήνυμα που θα στέλνατε στους ανθρώπους που αγωνίζονται το διάστημα αυτό;

Σε νομικό επίπεδο θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να υπάρξει δικαιοσύνη και να σταματήσει η ασύδοτη και επικίνδυνη αστυνομική βία να μένει ατιμώρητη. Υπάρχουν σκέψεις να πάμε την υπόθεση και στον Συνήγορο του Πολίτη, καθώς το κατηγορητήριο που μου ασκείται είναι σαθρό και εμφανέστατα εκδικητικό.

Σε πολιτικό επίπεδο δηλώνω ότι μαζί με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μου θα συνεχίσω τον αγώνα και την προσπάθεια ο κόσμος να γίνει πιο δίκαιος και ανθρώπινος, όσες διώξεις και εμπόδια κι αν προσπαθήσουν να μας βάλουν.

Το μήνυμα σε όσους και όσες αυτό το διάστημα αγωνίζονται και ειδικά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες είναι να συνεχίσουμε όλοι μαζί με αλληλεγγύη και πίστη στον αγώνα και το δίκιο των αιτημάτων μας.

Ο δικηγόρος του διαβόλου Περισσότερα Άρθρα
Πρόσφατα άρθρα ( Δαιμονικά )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet