Αύριο Κυριακή, στον Χριστό των Ραχών της Ικαρίας, θα γίνει τρισάγιο στη μνήμη της συντρόφισσας Άννας Παπασημάκη, που πέθανε την περασμένη Τρίτη στην Αθήνα. Οι συντρόφισσες και σύντροφοι, οι χωριανοί της, θα υποδεχθούν λυπημένοι την τέφρα της και θα αποδώσουν τις δέουσες τιμές σε μια αγωνίστρια της Αριστεράς αλλά πολύ περισσότερο σε έναν κοινωνικά δραστήριο άνθρωπό τους που εργάστηκε χωρίς να υπολογίσει κόπους για την αναβάθμιση της περιοχής της. Η Άννα Παπασημάκη, από αριστερή Καριώτικη οικογένεια, που γνώρισε και διωγμούς, έζησε και μεγάλωσε στην Κοκκινιά όπου τέλειωσε το γυμνάσιο. Εκεί γνώρισε και την οργανωμένη ζωή στην Αριστερά, ως μέλος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη. Σπούδασε και δούλεψε επαγγελματικά για πολλά χρόνια, σε τεχνικό γραφείο, και από τη δεκαετία του 1980 μαζί με τον σύντροφό της Θοδωρή άφησαν την Καισαριανή και εγκαταστάθηκαν στην Ικαρία όπου εργάστηκαν ως επαγγελματίες. Συμμετείχε οργανωτικά στο ΚΚΕ εσωτερικού, μετά στον Συνασπισμό και από την ίδρυσή του στον ΣΥΡΙΖΑ. Εργάστηκε για την εμπέδωσή του στο αριστερό νησί της όπου κράτησε και την πρώτη θέση ακόμη και στις εκλογές του 2019.

Η Άννα Παπασημάκη ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στους συντρόφους και φίλους για τη δράση της αλλά κυρίως για την ανιδιοτέλειά της. Αυτό είναι και το πνεύμα που αποπνέει και η ανακοίνωση που έβγαλε η Οργάνωση Ικαρίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ την οποία και παραθέτουμε.

 «Οι σύντροφοι της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ικαρίας και οι φίλοι της την αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον σύντροφό της για τόσα πολλά χρόνια και σύντροφό μας Θοδωρή και στα παιδιά της. Η Άννα μάς δίδαξε την αυθόρμητη και ειλικρινή, χωρίς υπολογισμούς, άδολη συμμετοχή στην αριστερά, στον κοινό αγώνα για την απελευθέρωση του ανθρώπου, για τον σοσιαλισμό. Παρά τη σοβαρή αρρώστια που την ταλαιπώρησε για πολλά χρόνια, μέχρι την τελευταία στιγμή δεν έπαψε να ρωτά, να συμμετέχει και να ενδιαφέρεται για την προοπτική των προσπαθειών μας. Η οργάνωσή μας την αποχαιρετά πολύ συγκινημένη αλλά και με υπερηφάνεια για το αποτύπωμα που άφησε η κοινή μας διαδρομή. Εμείς εδώ, οι Ικαριώτες θα περιμένουμε στις Ράχες να υποδεχτούμε τη στάχτη της».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Νομαρχιακή Επιτροπή της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σάμου. Η «Εποχή» εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στον Θοδωρή και τα παιδιά της.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet