ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ Η ΜΑΧΗ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙΟι συνεχείς δημοσκοπικές εναλλαγές των δύο πρώτων κομμάτων τις τελευταίες προεκλογικές ημέρες, κορύφωσαν την αγωνία στα εκλογικά επιτελεία των κομμάτων και εντείνουν τις τελευταίες προσπάθειες πριν από τις κάλπες, με στόχο την καθαρή απόσπαση του πρώτου από τον δεύτερο. Τα πλεονεκτήματα που είχε ο  ΣΥΡΙΖΑ για να το πετύχει ήταν καθαρά. Προκύπτει από τις μεγάλες συγκεντρώσεις που πραγματοποιούσε σε όλη τη χώρα, καθώς και από το γεγονός ότι εξακολουθούσε να υπάρχει ένα ικανό ποσοστό αναποφάσιστων ή υποψήφιων για αποχή πολιτών, που προέρχονταν από τη δική του κάλπη.
Η ΝΔ, χωρίς να εγκαταλείπει την επίσημη πολιτική της εθνικής ενότητας και της συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, που πιστεύει ότι στριμώχνει τον τελευταίο και διευκολύνει την προσέγγιση κεντρώων ψηφοφόρων εκ μέρους της, ευνοεί ταυτόχρονα τη σκανδαλολογία και την κινδυνολογία εναντίον του, ως ένα συμπληρωματικό όπλο στην τελική μάχη. Η ανέλπιστη δημοσκοπική ανόρθωση της ΝΔ καλλιεργεί στην ηγεσία της την ιδέα ότι τώρα ο αγώνας μπορεί να γίνει υπέρ πάντων και συνεπώς κανένα μέσο δεν πρέπει να απορριφθεί.
Σε ένα τέτοιο πολιτικό σήμα ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά με ενδυνάμωση των ουσιαστικών επιχειρημάτων του, επιδιώκοντας να εμπεδωθεί σε όσους διστάζουν να τον στηρίξουν στην κάλπη ότι το διακύβευμα είναι πολύ σπουδαίο για τη ζωή τους. Απευθύνεται επίσης με στοχευμένη επιχειρηματολογία σε ξεχωριστές κοινωνικές κατηγορίες, όπως οι νέοι και οι νέες, οι αγρότες και άλλοι. Απευθύνεται και σε όσους δεν αποκλείουν την αποχή.
Πρόκειται για μια προσπάθεια να συναντηθεί ο λόγος του με τις σκέψεις και τις διαθέσεις όσων πολιτών, και είναι μεγάλο ποσοστό, θέλουν να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία ώστε να υλοποιήσει το πρόγραμμά του, που εμποδίστηκε το διάστημα που ήταν στην κυβέρνηση, αν και γνωρίζουν πολύ καλά τις μεγάλες δυσκολίες που θα παρεμβάλει η συμφωνία με τους δανειστές. Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν προϋποθέσεις για το αναγκαίο κλίμα εμπιστοσύνης στις λαϊκές τάξεις και τους νέους, ώστε να ηττηθεί την Κυριακή το βράδυ η δεξιά.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet