«3.500 τεστ από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα σε μπάσκετ γυναικών, βόλεϊ γυναικών, πόλο ανδρών και γυναικών, χάντμπολ ανδρών και γυναικών. Αριθμός κρουσμάτων: 3. Τρεις χιλιάδες τεστ στη Super League 2 από τον Δεκέμβριο του '20 μέχρι σήμερα. Αριθμός κρουσμάτων: 1. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, ο αθλητισμός είναι μέσα στις 4 μεγαλύτερες πηγές διασποράς του κορονοϊού!

Σας ενημερώνω πως οι ποδοσφαιριστές της Football League δεχόμαστε για την ασφάλεια μας, πάνω απ’ όλα, να κάνουμε προπονήσεις μέσα στο μετρό της Αθήνας και στα αστικά λεωφορεία της επαρχίας. Υ.Γ.: Μην ξεχνάτε πως υπάρχει και η ιστορική/διαχρονική άποψη πως ο μεγάλος Βασίλης Χατζηπαναγής μπορούσε να κάνει ντρίπλα μέσα σε τηλεφωνικό θάλαμο. Φανταστείτε, λοιπόν, τι θα μπορούσε να κάνει μέσα σε λεωφορείο!».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Γιώργο Μπαντή. Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών βρίσκεται από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό των ερασιτεχνών αθλητών που αγωνιούν για το μέλλον τους και που διεκδικούν το δικαίωμα να βρεθούν ξανά στους αγωνιστικούς χώρους, προφανώς λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Την περασμένη Παρασκευή αθλητές και αθλήτριες απ’ όλα τα σπορ συγκεντρώθηκαν στη πλατεία Συντάγματος. Με κεντρικό σύνθημα «Ο αθλητισμός είναι ζωή, στήριξε τον τώρα», διεκδίκησαν την άμεση επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων, ώστε να μπορέσουν να γυρίσουν στην καθημερινότητα τους. Ο πολύπειρος μπασκεμπολίστας Γιάννης Γκαγκαλούδης, που ήταν από τους «διοργανωτές» του συλλαλητηρίου τόνισε χαρακτηριστικά: «Εδώ και τρεις μήνες σε κανένα από τα κανάλια, ούτε αθλητικό, δεν προβλήθηκε το πρόβλημα για τον αθλητισμό και σας ευχαριστώ που σήμερα το καλύπτεται. Έβγαιναν και έλεγαν: η εστίαση πεινάει. Ή κάποιος άλλος κλάδος. Εμείς δεν πεινάμε; Δεν έχουμε οικογένειες; Τρεις μήνες τι κάνουμε; Όταν άνοιξε ο αθλητισμός, δεν είχαμε κρούσμα κι όταν εμφανίζονταν, περιορίστηκαν αμέσως με τα τεστ. Αναλογιστείτε το νούμερο της μετάδοσης με 13 κρούσματα. Δεν αντέχουμε να είμαστε το μπαλάκι. Αν δεν μας ανοίξουν τώρα ή την άλλη εβδομάδα κι ακούσετε ότι κάποιος έπεσε από το μπαλκόνι, μην απορήσετε. Τα παιδιά που αθλούνται είναι διαφορετικά. Έγινε μία μέτρηση από τον Νίκο Μπουντούρη και αυτά τα παιδιά πήραν πέντε κιλά. Ας ανοίξουν οι ακαδημίες. Τα πάρκα είναι ανοικτά, τα σχολεία είναι ανοικτά. Ας βγει κάποιος να μας πει την αλήθεια. Όχι ότι είμαστε εστία μετάδοσης, γιατί δεν είμαστε. Να μας πει τον πραγματικό λόγο και εμείς θα τον δεχτούμε».

 

Στην… πρωτοπορία του αγώνα για την επανεκκίνηση του αθλητισμού βρίσκονται οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Οι αρχηγοί του Άρη Θεσσαλονίκης και Απόλλωνα Σμύρνης, Γιώργος Δεληζήσης και Σάββας Τσαμπούρης, αντίστοιχα, έστειλαν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης στη Football League και τις μικρότερες κατηγορίες που περιμένουν το πράσινο φως για την επιστροφή στις προπονήσεις. «Η πολιτεία πρέπει να δείξει ενδιαφέρον για τη Football League και τις χαμηλότερες κατηγορίες. Τα παιδιά πεινάνε και όλοι μπορούν να ακολουθήσουν τα δικά μας πρωτόκολλα για επανεκκίνηση. Γενικά στον αθλητισμό και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Παιδιά υπάρχει πρόβλημα!», ανέφερε ο Γ. Δεληζήσης, ενώ από τη πλευρά του ο Σάββας Τσαμπούρης δήλωσε: «Απευθύνουμε έκκληση για την Football League και τους συναδέλφους μας που έχουν μείνει άνεργοι. Είναι στον αέρα η κατηγορία, το μοναδικό επαγγελματικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη που δεν έχει ξεκινήσει. Πολλές οικογένειες είναι στον αέρα και όλοι από τον αθλητισμό ζούμε».

Με πιο «σκληρά» λόγια απευθύνονται στη κυβέρνηση οι ποδοσφαιριστές της Γ’ εθνικής. Στη κοινή τους δήλωση υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων: «Εκτίθεστε, λοιπόν, κύριοι μέρα με τη μέρα για τις μονομερείς και ιδιοτελείς αποφάσεις σας, που μόνο ουσιαστική μερίμνα για την υγεία του πολίτη δεν αποδεικνύουν, από τη στιγμή που σχεδόν πλέον τα πάντα είναι ‘’ανοιχτά’’, με πλήθος κόσμου να ερωτοτροπεί με τον ιό (άπειρα τα παραδείγματα που βλέπουν και διαβάζουν τα ματάκια μας εδώ και τόσους μήνες, με αποκορύφωμα τις εικόνες των τελευταίων ημερών από “στοιβαγμένα πλήθη’’) χωρίς καμία ουσιαστική δικλίδα υγειονομικής προστασίας, αφήνοντας τελευταίο και βαριά λαβωμένο τον ερασιτέχνη αθλητή/ποδοσφαιριστή να ψυχορραγεί χωρίς ίχνος ελέους».

Πρόσφατα άρθρα ( Κοινωνία )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet