Όχι στο νέο αεροδρόμιο

aos-alb.org

 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόθεση της αλβανικής κυβέρνησης να φτιαχτεί ένα νέο αεροδρόμιο, το δεύτερο στην Αλβανία μετά από αυτό των Τιράνων, στην περιοχή του Αυλώνα. Δεκάδες οργανώσεις με επιστολή που έστειλαν στον Έντι Ράμα ζητούν να σταματήσει το έργο γιατί θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική καταστροφή και αναφέρουν ότι η κατασκευή του αεροδρομίου είναι ασυμβίβαστη με το νόμο για τις προστατευόμενες περιοχές και με τις διεθνείς συμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Δημοψήφισμα, τώρα

 

www.facebook.com/ChaoDuque

 

Συνεχίζεται στην Κολομβία η εκστρατεία που κάνουν κοινωνικές οργανώσεις, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, αυτόχθονες και άλλοι, για τη συλλογή των 3.000.000 υπογραφών που απαιτούνται, ώστε να ζητηθεί η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραίτηση του δεξιού προέδρου Ιβάν Ντούκε. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε με αφορμή τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθεί ο Ντούκε με πρόσχημα την πανδημία (αύξηση της φτώχειας, επιθέσεις στα δικαιώματα, ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου, περικοπές κοινωνικών δαπανών, κλπ).

 

Ενάντια στο σεξισμό

Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει την εκστρατεία που κάνουν διάφορες οργανώσεις στην Ιαπωνία, ζητώντας την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού Γιοσίρο Μόρι από τη θέση του επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν το καλοκαίρι στο Τόκιο. Αφορμή είναι η δήλωσή του «οι γυναίκες μιλάνε πάρα πολύ», που έκανε πριν λίγες μέρες στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, η οποία αποτυπώνει τον έντονο σεξισμό που υπάρχει στο δημόσιο λόγο της χώρας.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet