Η Myrtali Organics είναι μία ελληνική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην Ήπειρο στην παραγωγή, επεξεργασία και τυποποίηση βιολογικών, αρωματικών φυτών.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου, και δη των αρωματικών, φαρμακευτικών φυτών, είναι το εξαιρετικό μικροκλίμα, το ορεινό, τραχύ έδαφος και η παρθένα, μη βιομηχανοποιημένη περιοχή.

Εμείς καλλιεργούμε σε υψόμετρο 750 μέτρων με μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον. Οι καλλιέργειές μας είναι άνυδρες, η συλλογή γίνεται με το χέρι και η ξήρανση είναι φυσική. Μόνο έτσι επιτυγχάνεται η μέγιστη ποιότητα και η πλήρης απόδοση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του φυτού.

Καλλιεργούμε τσάι του βουνού, ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο, μελλισόχορτο, δυόσμο, βασιλικό κ.ά.

Τη δουλειά αυτή την αγαπάμε πολύ και την ξεκινήσαμε εδώ και έξι χρόνια με πολλή λαχτάρα και μεράκι. Οι δυσκολίες στο ξεκίνημα πολλές, γιατί δεν υπήρχε κάποια βάση ώστε να μπορούμε να ενημερωθούμε για αυτού του είδους τις καλλιέργειες. Έτσι ψάξαμε μόνοι μας για τα πάντα, έδαφος, ποικιλίες φυτών, τρόπους καλλιέργειας, προσαρμοστικότητα στο συγκεκριμένο περιβάλλον και πολλά άλλα.

Μεγάλη βοήθεια μας προσέφερε η Περιφέρεια Ηπείρου που είναι μπροστάρης και αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται στον αγροτικό τομέα. Επίσης, η συμμετοχή μας στις εκθέσεις μέσω της Περιφέρειας μας δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα ώστε τα προϊόντα μας να γίνουν γνωστά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

Την υπεραξία αυτού του δύσκολου εγχειρήματος την παίρνεις μόνο όταν μπορείς να διαθέσεις ο ίδιος το τελικό προϊόν. Καλλιέργεια – τυποποίηση - συσκευασία. Δύσκολο να φτάσεις μέχρι εκεί γιατί, όπως προείπα, δεν υπάρχουν τα «εργαλεία» ώστε να ωθήσουν τους αγρότες να γίνουν οι ίδιοι «επιχειρηματίες».

Ανασταλτικοί παράγοντες επίσης είναι η υψηλή φορολογία και η απίστευτη γραφειοκρατία.

Ελπίζουμε στο μέλλον να γίνουν κατάλληλες κινήσεις ώστε να βοηθηθούν στο μέγιστο οι παραγωγοί που δίνουν προστιθέμενη αξία στα εξαιρετικά, ελληνικά προϊόντα.

Βάσω Κασκανάκου Η Βάσω Κασκανάκου είναι ιδιοκτήτρια της Myrtali Organics. Περισσότερα Άρθρα
Πρόσφατα άρθρα ( Κοινωνία )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet