Λευτεριά στον Πάμπλο Χασέλ

 

twitter.com/llibertathasel

 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τρίτη και την Τετάρτη σε διάφορες ισπανικές πόλεις διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη του ράπερ Πάμπλο Χασέλ, μετά από είσοδο αστυνομικών στο Πανεπιστήμιο της Λέιντα, στο οποίο είχε κλειστεί μαζί με δεκάδες αλληλέγγυους για να αποφύγει την εννιάμηνη φυλάκιση, που του έχει επιβληθεί για εξύβριση της μοναρχίας και της αστυνομίας μέσα από το twitter. Η σύλληψή του έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις, με στελέχη της Ενωμένης Αριστεράς και του Ποδέμος να μιλούν για έλλειμμα δημοκρατίας στη χώρα.

 

 

 

Ούτε μια λιγότερη

 

www.facebook.com/UNAMGT

 

Ενώνοντας την οργή και τις φωνές τους, χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν την Κυριακή στην Πόλη της Γουατεμάλας ενάντια στις γυναικοκτονίες και τις εξαφανίσεις, τις απαγωγές και τους βιασμούς ανηλίκων κοριτσιών. Αφορμή της κινητοποίησης ήταν ο στραγγαλισμός μιας οκτάχρονης από το βιαστή της, ενώ από την αρχή του χρόνου ο αριθμός των γυναικοκτονιών έχει φτάσει στις 60 με τους δράστες στις περισσότερες περιπτώσεις να παραμένουν ατιμώρητοι, ως αποτέλεσμα της κρατικής αδιαφορίας και της διαπλοκής.

 

 

 

Ο αυταρχισμός συνεχίζεται

 

www.klubradio.hu

 

Μόνο μέσα από το διαδίκτυο εκπέμπει από τη Δευτέρα ο klubradio, ο τελευταίος ανεξάρτητος ραδιοσταθμός της Ουγγαρίας, αφού έχασε τη μάχη να παραμείνει στον αέρα μετά από την απόφαση του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου να μην ανανεώσει την άδειά του. Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα ακόμα βήμα για τον περιορισμό των επικριτικών φωνών στα ΜΜΕ από την αυταρχική ουγγρική κυβέρνηση, που το 2018 σταμάτησε όλες τις κρατικές διαφημίσεις στο klubradio και από τότε ο σταθμός επιβιώνει μόνο από τις δωρεές των ακροατών του.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet