Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλη κυβέρνηση να ασκεί την εξουσία της με μεγαλύτερη αλαζονεία. Μια δράκα λούμπεν αριστοκρατών που εκτελεί ασυνάρτητες αποφάσεις εις βάρος ενός λαού, συμπεριφερόμενη σαν να έχει ιδιοκτησιακό δικαίωμα πάνω του. Μια ομάδα που πράττει με ένα συναίσθημα πλήρους ατιμωρησίας, που ξεπερνά τα όρια σε όλα τα επίπεδα και προκαλεί τη νοημοσύνη με την επιδεικτική της εξαίρεση από ηθική και από νόμους. Μια ομάδα άχρηστων αρίστων που πιστεύει πως η υπερμεγέθυνση της αστυνομίας και η πλήρης μιντιακή φίμωση κάθε διαφορετικής φωνής είναι αρκετή για να της εξασφαλίσει όχι μόνο πολιτικό άσυλο απέναντι σε οποιαδήποτε ενέργεια, αλλά ταυτόχρονα να διαιωνίσει το καθεστώς.

Η ομάδα αυτή που παίρνει μέτρα χωρίς καμία σοβαρή λογική, απλώς για να φανεί πως τα πήρε. Πιέζοντας ακόμα περισσότερο τους ανθρώπους σε ένα παρανοϊκό κλείσιμο στα σπίτια στις έξι.

Που ταυτόχρονα κάνει τις διακοπές της και απολαμβάνει τα τραπέζια της και η μόνη κριτική που κάνει, είναι πως δεν έπρεπε να υπάρξουν φωτογραφίες.

Που καλύπτει παιδεραστές, αφού πρώτα τους διόρισε σε κομβικές θέσεις και η μόνη μέριμνά της είναι η σιωπή και η αποσιώπηση φωτογραφιών που τους συμπεριλαμβάνουν στην πρωθυπουργική παρέα.

Που αφήνει έναν άνθρωπο να πεθάνει από απεργία πείνας, επειδή διεκδικεί αυτό που ο δικός τους νόμος ορίζει και ζητά να μην εξαιρείται παράνομα από αυτόν.

Που κόβει την Ελλάδα στα δύο, κλείνοντας την Εθνική, απλώς για να γλιτώσει τις εταιρίες που διαχειρίζονται τα διόδια από τα έξοδα του εκχιονισμού.

Που αφήνει ολόκληρες περιοχές χωρίς ρεύμα για μέρες, απλώς επειδή γνωρίζει πως αποτελούν τη σταθερή εκλογική της πελατεία, η οποία δεν πρόκειται να μετακινήσει την ψήφο της.

Που είχε μήνες ολόκληρους να βελτιώσει τη δημόσια υγεία, αλλά προτίμησε να δώσει τα χρήματα στα κανάλια και να προσλάβει περισσότερους αστυνομικούς.

Που αντί να μεγαλώσει το δίκτυο των συγκοινωνιών, άφησε τους ανθρώπους να πακτώνονται σε λεωφορεία και τρένα, βεβαιώνοντάς τους πως εκεί δεν κολλάει.

Που μας βεβαίωνε πως θα γίνονται χιλιάδες εμβολιασμοί κάθε μήνα, αλλά ο μόνος πληθυσμός που εμβολιάστηκε είναι οι Δαπίτες και τα μέλη της κυβέρνησης.

Που σπάει στο ξύλο καθημερινά ανθρώπους σε πορείες και γειτονιές, απλώς και μόνο για να επιδείξει το δικαίωμα που έχει να φέρεται με οποιονδήποτε τρόπο στους πολίτες.

Που παρέλυσε μια ολόκληρη κοινωνία με μόνο σχέδιο το «κλείστε τα πάντα», αφού οποιοδήποτε άλλο σχέδιο ήταν πολύ περίπλοκο για να το καταλάβει, πόσο μάλλον να το εφαρμόσει.

Που μέσα σε δύο νύχτες διέλυσε το ελληνικό πανεπιστήμιο, αφού πρώτα το απαξίωσε δημόσια και το εξίσωσε με βιοτεχνίες γνώσεων της πλάκας.

Που έβαλε την αστυνομία στα πανεπιστήμια αυτά, καταργώντας την ίδια την ταυτότητα του πανεπιστημίου, δηλαδή το αυτοδιοίκητο.

Που απαξίωσε τέχνες και καλλιτέχνες, ορίζοντάς τους σαν άχρηστους και περιττούς για μια κοινωνία.

Που απορρύθμισε ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις προς όφελος των εργοδοτών.

Που χλεύασε όποιον διαφωνεί μέσα από χίλια καλοταϊσμένα στόματα δημοσιογράφων που στάζουν χολή και μίσος.

Που έκανε την «αρχή του ενός» κανόνα της δημοκρατικής της εκτροπής.

Που έγινε ρεζίλι της Ευρώπης με το διεθνή Τύπο να κατονομάζει όσα ο ελληνικός αποσιώπησε, συγκρίνοντας τη χώρα με την Τουρκία του Ερντογάν και την Ουγγαρία του Ορμπάν.

Η παρέα αυτή είναι μια παρέα επικίνδυνη για κάθε πτυχή του δημοσίου βίου. Και η οργή είναι ένα συναίσθημα πολύ ρηχό, ώστε να χωρέσει το πλήρες μέγεθος της αγανάκτησής μας απέναντι στην αλαζονεία, τη μικρότητα και τη χυδαιότητα της παρέας αυτής.

Θωμάς Τσαλαπάτης tsalapatis.blogspot.com Περισσότερα Άρθρα
Πρόσφατα άρθρα ( Θέματα )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet