Χωρίς την άδεια κανενός

 

www.facebook.com/pchrgaza

 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση που πήρε ένα ισλαμικό δικαστήριο στη Γάζα, σύμφωνα με την οποία αν μια γυναίκα επιθυμεί να ταξιδέψει, πρέπει να πάρει άδεια από έναν άντρα συγγενή της, ή από το σύζυγό της, αν είναι παντρεμένη. Φεμινιστικές οργανώσεις αναφέρουν ότι η απόφαση αυτή, που επιβάλει ακόμα περισσότερους περιορισμούς στις λίγες γυναίκες που μπορούν να ταξιδέψουν, είναι αντίθετη με τη Σύμβαση για την εξάλειψη όλων των μορφών διακρίσεων κατά των γυναικών (CEDAW), που έχει υπογράψει η Παλαιστίνη, και ζητούν να καταργηθεί.

 

 

Το πνεύμα της εξέγερσης συνεχίζεται

twitter.com/hashtag/HIRAK_IS_BACK_IN_ALGERIA

 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τη Δευτέρα στο Αλγέρι, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την έναρξη του Χιράκ, του κινήματος που οδήγησε στην παραίτηση τον πρώην πρόεδρο, Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα. Οι διαδηλωτές, που συγκρούστηκαν άγρια με την αστυνομία όταν προσπάθησε να τους εμποδίσει να φτάσουν στο Grande Poste, το εμβληματικό σημείο συνάντησης του Χιράκ, φώναξαν ότι το πνεύμα της εξέγερσης συνεχίζεται και ζήτησαν την κατάργηση του συστήματος, που ισχύει στην Αλγερία από την ανεξαρτησία της το 1962.

 

 

 

Ενάντια στο πραξικόπημα

 

twitter.com/hashtag/2Fivegeneralstrike

 

Παρέλυσε τη Δευτέρα η Μιανμάρ, στη γενική απεργία που οργανώθηκε από τις μεγαλύτερες εργατικές ομοσπονδίες ενάντια στο στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου -και μετά από ένα Σαββατοκύριακο που δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς της αστυνομίας. Στη μεγαλύτερη κινητοποίηση που έχει γίνει μετά την ιστορική διαδήλωση ενάντια στη δικτατορία στις 8 Αύγουστου 1988, η αστυνομία έκανε περισσότερες από 350 συλλήψεις διαδηλωτών, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ζήτησαν την αποκατάσταση της δημοκρατίας και την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet